Nem sikerült a bravúr, a Szeged kikapott Flensburgban a férfi kézilabda-BL-ben

MOL-Pick Szeged kézilabda Bodó Richárd
Szeged, 2020. november 26. A szegedi Bodó Richárd (k) és Thomas Solstad (b), a norvég csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott MOL-Pick Szeged - Elverum HB mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban2020. november 26-án. Szeged - Elverum 36-27. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A számos ziccert elhibázó MOL-Pick Szeged nagyot küzdve 26-24-re kikapott a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában. 

A magyar bajnoki ezüstérmes csupán az ötödök mérkőzésére készülhetett a sorozatban, ahol a házigazda németek már kettővel, míg például az FC Porto négy meccsel játszott többet. A Szeged egy győzelemmel és három vereséggel utazott el az A csoportban a Kielce mögött a második helyen álló Flensburg otthonába. A Tisza-partiak ezúttal 15 játékost tudtak benevezni, de köztük legalább már ott volt a két magyar válogatott klasszis, a belálló Bánhidi Bence és a balátlövő Bodó Richárd is.

A Pick szombaton óriási meglepetésre hazai pályán 33-30-ra kikapott a Csurgótól. Olyan, hogy a szegediek a Veszprémen kívül mástól kapjanak ki a hazai mezőnyben az újszegedi csarnokban, utoljára 27 évvel ezelőtt, 1993-ban fordult elő, akkor a Győri ETO KC tudott ott nyerni 21-17-re.

A két csapatnak már komoly BL-múltja van: 26 meccset játszottak egymás ellen, ebből 8-szor nyert a Szeged, két döntetlen mellett pedig 16-szor a németek örülhettek a lefújás után.

Az első tíz percben felváltva lőtték a gólokat a csapatok, minden német találatra volt egy szegedi válasz, Bodó és Bánhidi mellett Mackovsek is betalált. Aztán gyors egymásutánban kétszer is emberhátrányba került a Pick, a remekül játszó Gottfridsson vezérletével pedig 6-3-ra ellépett a Flensburg – Juan Carlos Pastor azonnal időt is kért.

A kék mezes Bodó Richárd volt a MOL-Pick Szeged legjobbja a Flensburg ellen Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Három perccel később, azaz a 16. percben pedig már 6-6 volt, annak ellenére, hogy a németek kapujában a bosnyák Benjamin Buric 56 százalékkal védett.

A félidő utolsó harmada úgy nézett ki, hogy csak a németekről fog szólni, hiszen míg szegedi oldalon csak Radivojevics tudott eredményes lenni, addig a Flensburgból Gottfridsson mellett Sögard is betalált, és újra három gól volt a hazai csapat előnye (11-8). Csakhogy még nem volt vége a játékrésznek: Mikler több lövést is megfogott, majd Wanne pattintott a kapu fölé egy hétméterest, így aztán Canellas és Radivojevics góljaival minimálisra faragta a hátrányát a magyar csapat a szünetre (11-10).

Második félidő

Szünet után megint a németek percei következtek, ismét Gottfridsson volt eredményes, és társai is akadtak, így villámgyorsan ismét három lett közte (14-11). Bánhidi is betalált közben egy gyönyörű akció végén, de Nik Henigman piros lapja, majd Steinhauser hetese, és egy, a németek kilenceséről kapott üres kapus gól után 16-12-nél Pastornak ismét időt kellett kérnie.

Bánhidi harcolta ki egy kiállítást (Simon Hald másodszor ülhetett le), azonban a ziccerig játszott akció végén Kasparek lövését kirúgta a jobb felső(!) sarokból Buric. A Pick lőtt, de szerencsére kapott gól nélkül tudta le az emberelőnyt, Mikler is fogott egy ziccert, majd Canellas becsorgó labdájával faragott egy gólt a hátrányából a magyar bajnok. Golla lőtt gólt, majd harcolt ki hetest, amit Steinhauser belőtt, így már öt gól volt a Flensburg előnye (18-13).

Kellett, hogy Bánhidi a hatosról, majd Bodó előbb nyolc méterről csípőből tüzelve, majd felugorva találjon a kapuba, és máris jobban mutatott az eredmény (18-16). Mikler is behúzott egy-két védést, nem is csúnyákat, de a németek nem torpantak meg,

és az utolsó tíz percnek 20-16-os flensburgi vezetéssel vághattak neki a csapatok.

Canellas góljára Johannessen válaszolt egy bombával, de Bodó is megmutatta, hogy mire képes, az 52. percben már a hatodik gólját lőtte. Bombac is betalált, azonban hiába szerzett labdát a szlovén irányító a következő német akcióból, Buric most Radivojevics ziccerét védte ki, igaz a szerb játékos a következő akcióból javította a hibáját.

Benjamin Buric elképesztő formában védett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Molter

Az 53. percben Bánhidit állították ki két percre, miközben a németek elveszítették Franz Sempert, akit ölben kellett levinni, egy rossz lépést követően a keresztszalagja sérülhetett meg a német játékosnak. A németek éltek az előnnyel, Johannessen és Jöndal is betalált, miközben a magyar csapatból csak Mackovsek volt eredményes.

Johannessen hatodik gólja után Pastor 26-21-nél kérte ki az utolsó idejét. Matej Gaber alá feküdt be Röd hatos vonalán, de, amiért Henigman piros lapot kapott, azért itt két perc és egy hetes járt, amit Radivojevics belőtt – ez volt a Pick első büntetője a mérkőzésen. A végén még Bánhidi és Radivojevics is lőtt egy-egy gólt, így, ha a pontszerzés nem is sikerült, legalább a nagy vereséget elkerülte a MOL-Pick Szeged.

A Kékek jövő hét szerdán a fehérorosz Meskov Bresztet fogadják az Újszegedi Sportcsarnokban.

Eredmény, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló:
Flensburg Handewitt–MOL-Pick Szeged 26-24 (11-10)
a Szeged gólszerzői: Bodó 6, Radivojevics 6, Bánhidi 4, Canellas 4, Bombac 1, Henigman 1, Kasparek 1, Mackovsek 1