Társoldalunk:

Nyertek az esélyesek a női kézilabda-Eb első játéknapján

2020.12.03. 23:17

Norvégia és Svédország válogatottja is győzelemmel kezdte a dániai női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörét csütörtökön. Ahogy az olimpiai bajnok orosz, valamint a német válogatott is.

 A koldingi D csoportban több mint 15 percig jól tartották magukat a lengyelek, ám a hétszeres kontinensbajnok norvégok a szünetig félgőzzel játszva is négy gólra növelték előnyüket. A skandinávok hat találattal kezdték a második félidőt - ebből négyet Camilla Herrem dobott -, ezzel eldöntötték a meccset, amelyet végül 35-22-re nyertek meg.

A Győri Audi ETO KC norvég légiósai közül a meccs legjobbjának választott Veronica Kristiansen és Kari Brattset két-két, Stine Oftedal pedig három gólt dobott.

A németek remekül kezdtek, 7-1-re vezettek, ám a románok egy 4-0-s sorozattal felzárkóztak, és a szünetben három találat volt a különbség. A második félidő elején egyenlített Románia, majd a német válogatott egy 5-1-es szériát produkált, és visszaszerzett előnyét megtartotta a meccs végéig (22-19).
A Ferencváros német balátlövője, Emily Bölk kilenc lövésből négy gólt szerzett, amivel ő lett mérkőzés legjobb játékosa.

A herningi B csoportban a csehek a második félidő elején meglepetésre már három góllal vezettek a svédek ellen, ám utóbbiak egy 7-1-es sorozattal fordítottak, és az ekkor megszerzett előnyüket megőrizték a meccs végéig.

A világbajnoki ezüstérmes spanyolok szinte végig vezettek az első félidőben, ám az oroszok előbb egy hármas, majd egy ötös gólsorozattal fordítottak, és a szünetben már 13-11 volt az állás a javukra.

A második felvonásban ellenállhatatlanul támadott és rendkívül hatékonyan védekezett az orosz együttes, amely a vártnál is simábban győzött (31-22).

A magyar válogatott a koldingi C csoportban pénteken 18.15-től Horvátországgal játszik.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
B csoport (Herning):
Svédország–Csehország 27-24 (13-13)
Oroszország–Spanyolország 31-22 (13-11)
D csoport (Kolding):
Norvégia–Lengyelország 35-22 (17-13)
Németország-Románia 22–19 (13-10)