Társoldalunk:

Sok hiányzója van a magyarok első ellenfelének a női kézilabda-Eb-n

2020.12.03. 17:49

Koronavírusos megbetegedések és sérülések miatt számos játékos hiányzik a horvát női kézilabda-válogatott keretéből a csütörtökön (ma) kezdődő dániai Európa-bajnokságon.

A horvátok a koldingi C csoportban pénteken (december 4-én) a magyar csapattal találkoznak, majd vasárnap a világbajnok Hollandiával, kedden pedig Szerbiával mérkőznek.

Nenad Sostaric szövetségi kapitány a horvát szövetség honlapján elmondta, a Bajnokok Ligájában országukat egyedüliként képviselő Podravka Koprivnica hat, illetve a Koka Varazdin egy játékosára számított volna a tornán. Ők koronavírusos megbetegedés miatt nem szerepelhetnek, Ivana Kapitanovic és Ivana Dezic pedig sérült, ezért nem lehet tagja a szűkített keretnek.

Nenad Sostaric (középen) nincs könnyű helyzetben az Eb-rajt előttForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sina Schuldt

Bekerült viszont az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijevic, illetve a Siófok beállója, Katarina Jezic, aki a válogatott csapatkapitányi tisztségét is betölti.

Az edző leszögezte, még soha nem volt ennyi problémája a játékosok kiválasztásával. Hozzátette, gyakorlatilag teszteléstől tesztelésig élnek és terveznek, de amennyire a lehetőségeik engedik, igyekeznek a legjobban felkészülni.

  A magyar válogatott tulajdonképpen a Ferencváros kibővített változata, mert a játékosok kilencven százaléka onnan érkezett

– mondta némi túlzással Sostaric. A Danyi Gábor-Elek Gábor kapitánykettős 19 fős bő keretében (közülük 16 játékost lehet egy-egy mérkőzésre benevezni) összesen 9 FTC-játékos található.

Kristina Prackin, a Lokomotiva Zagreb balszélsője leszögezte, céljuk a középdöntőbe jutás, aminek kiharcolásához legalább egy csapatot meg kell előzniük a csoportban. Hozzáfűzte, ez egyáltalán nem könnyű feladat, mert nehéz négyesbe kerültek.

Nem tudjuk, mi vár ránk ezeken a mérkőzéseken, kik várnak ránk, hiszen a többi válogatottnak is vannak problémái – nyilatkozta.