Vágólapra másolva!
A pénteken a házigazda Sopronnal összecsapó Landes hosszabbítás után legyőzte a szintén francia Bourges-t csütörtökön a női kosárlabda Euroliga csoporttornáján.

Eredmény:
D csoport, 2. forduló: Landes (francia)-Bourges (francia) 69-66 (13-11, 15-12, 21-18, 11-19, 9-6) - hosszabbítás után
Legjobb dobók: Ayim 14, Ayayi 13, Plouffe 9, Paget 9, Suarez 9, illetve Chartereau 21, Mendy 12

Az Euroligában 1996 óta szereplő Bourges, illetve az újonc Landes találkozóján mindkét oldalon akadtak ismert nevek: előbbi együttesben a franciákkal olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok Isabelle Yacoubou a Sopronnak dobott 18 pontjával kedden jelezte, hogy 34 évesen is a legjobb centerek közé tartozik. A benini születésű - és az afrikai országban súlylökésben csúcstartó - óriás kvalitásairól sokat elárul, hogy hazájában az NBA-sztár Shaquille O'Neal után csak Baby Shaq-nek becézik.

Presztízscsatát vívott a két francia klub Forrás: Fiba Euroleague

A dél-franciaországi Mont-de-Marsanban honos Landes legnagyobb sztárja a 38 éves Celine Dumerc, aki jól ismerheti a Bourges-t, mivel 11 szezont töltött a riválisnál. A 262-szeres válogatott irányító ugyancsak olimpiai ezüst- és Eb-aranyéremmel büszkélkedhet, emellett 2012-ben az év európai kosarasává választották.

Az első Euroliga-meccsét játszó Landes és a francia bajnokságban ugyancsak veretlen Bourges csatájában előbbi végig vezetett az első félidőben, amely 28-23-mal zárult. A nagyszünet után két pontra feljött a háromszoros Euroliga-bajnok Bourges, de hamarosan már 44-31 állt az eredményjelzőn.

A rutinosabb gárda a 35. percben vezetett először a meccsen, majd az izgalmas hajrá 60-60-nal zárult.

Az ötperces hosszabbítást ismét a Landes uralta, amely győzelemmel mutatkozott be a kontinentális elitben.

Az elmúlt két Euroliga Final Fourban házigazda Sopron - amely kedden 70-60-ra legyőzte a Bourges-t - pénteken 16.30 órakor lép pályára a Landes ellen a torna zárómérkőzésén.