Társoldalunk:

Nagy csata után budaörsi siker született a női asztalitenisz-BL-ben

2020.12.04. 14:31

Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Budaörs a női asztalitenisz Bajnokok Ligája linzi buboréktornáján.

A magyar bajnokcsapat a pénteki játéknapon a Girbau-Vic TT együttesével csapott össze, a spanyol riválisnál walesi, ázsiai származású spanyol, valamint a zentai Fehér Gabriella személyében korábbi szerb válogatott játékos lépett asztalhoz. Kezdésként az ugyancsak szerb színekben versenyző Surján Szabina négy szettben legyőzte a többszörös walesi bajnok Charlotte Careyt, a folytatásban azonban gyorsan fordított az ellenfél Sofia-Xuan Zhangnak és Fehérnek köszönhetően.

A negyedik meccsen Surján sokkal jobban kezelte Zhang játékát, mint korábban Fazekas Mária, miután pedig megvolt az egyenlítés, utóbbi fordulatos csatában legyőzte Careyt - a döntő szett 6-3 volt "ide" - s ezzel sikerült kiharcolni a győzelmet. A mostani tornán alkalmazott új szabály, hogy ha ötödik játszmára kerül sor, az csak hat nyert pontig tart, 5-5 után "hirtelen halál" következik, egy pont dönt.

A tizedik kiemelt SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, Póta Georgina és Lovas Petra nélkül utazott el az eseményre. A csoportriválisok közül a házigazda osztrák Linz a második, a francia Metz a negyedik, a Girbau-Vic pedig a nyolcadik az erősorrendben, a mezőnyt 11 csapat alkotja.

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina ezúttal nem tudta segíteni a társait.Forrás: MTI/Kovács Tamás

A csoportmeccseket szombatig bonyolítják le, a három csoport győztese egyből az elődöntőbe kerül. Vasárnap következik a rájátszás-kör a három csoportmásodik részvételével, ennek győztese csatlakozik a három további elődöntőshöz. A legjobb négy két párharcát hétfőn bonyolítják le, majd kedden következik a finálé.

Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az első számú európai kupasorozatot.

Eredmények:
B csoport, 2. forduló:
SH-ITB Budaörsi SC - Girbau-Vic TT (spanyol) 3-2
------------------------------------------------
Surján Szabina-Charlotte Carey 3-1 (7, -6, 10, 9)
Fazekas Mária-Sofia-Xuan Zhang 0-3 (-9, -7, -9)
Dari Helga-Fehér Gabriella 1-3 (8, -3, -5, -4)
Surján-Zhang 3-1 (5, -9, 5, 9)
Fazekas-Carey 3-2 (3, -7, -7, 5, 3)