Társoldalunk:

Danyi Gábor: Az égvilágon semmi előjele nem volt ennek a vereségnek

2020.12.04. 20:06

A magyar válogatott 24-22-es vereséget szenvedett Horvátországtól a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában. A mérkőzés után a (társ)szövetségi kapitány, Danyi Gábor, illetve a csapat védője, Csiszár-Szekeres Klára a Sport Tv-n értékelte a látottakat.

Óriási csalódás, ez nem kérdés. Elsősorban a mutatott játékunk volt az, amire mondhatnánk, hogy első mérkőzés, stb., de inkább úgy fogalmaznék, hogy mélyen tudásunk alatt, hit nélkül játszottunk. Mondjuk nem tudom ki ellen, kéne hittel játszanunk, ha nem egy ilyen horvát csapat ellen - mondta a kapitány.

A magyar válogatott szakmai stábja is értetlenül áll a horvátok elleni vereség utánForrás: Ritzau Scanpix via AFP/Bo Amstrup/Bo Amstrup

"Szenvedtünk az öt-egyes védekezés ellen, sok technikai hibával játszottunk támadásban. Védekezésben a beállójátékukkal nem tudtunk mit kezdeni. Rossz döntéseket hoztunk, középen erőltettünk mindent" - próbált rájönni a szekember a váratlan vereség okaira.

"Az égvilágon semmi előjele nem volt ennek a vereségnek. Gáborral tudtuk (Elek, a szerk.), hogy ez egy első meccs lesz egy világeseményen, de nem lehet erre fogni. Az edzésmunkával és a hozzáállással semmi gond nem volt a kezdő sípszó előtt, így még nagyobb értetlenséggel állunk az események előtt - utalt csalódottan Danyi.

Nagyon rosszul kezdtük a meccset. Nem voltunk elég kemények védekezésben, támadásban nem voltunk aktívak. Egy Európa-bajnokságon ez kevés, amit nyújtottunk, de mennünk kell tovább, még sok lehetőségünk lesz a javításra- mondta Csiszár-Szekeres Klára, a magyar válogatott védekező játékosa.