Norvégia szerint a káosz női kézilabda Eb-je kezdődött el

KISS Éva
Nancy, 2018. december 7. Kiss Éva kapus gólt kap a norvég Heidi Lokétől a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen a franciaországi Nancyban 2018. december 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Európa-bajnokság D-csoportja a koronavírus-csoport. Ezt a kijelentést a norvég TV2 kézilabda-szakértője, Bent Svele tette az Eb helyszínén, Dániában. A norvégok csütörtökön már bemutatkoztak a tornán és magabiztosan győztek.

Ez a torna a káosz és a koronavírus jegyében zajlik - mondta a norvég tévés.

Bent Svele nagyon szkeptikus a folytatást illetően, mert szerinte a D-csoportban (itt játszanak a románok, a németek, a lengyelek és a norvégok) minden csapatot érintette a koronavírus.

Lengyelországban a kijelölt 35 fős keret fele koronavírussal küzdött. A románokat szintén érintette a kór, Crina Pintea ezért el sem utazhatott az Eb-re. A németeknék a szövetségi kapitány kapta meg a fertőzést. A norvégok sem maradtak ki a szórásból: Silje Solberg még mindig beteg, de Veronica Kristiansen már visszatérhetett.

mondta Bent Svele.

Ennek az Európa-bajnokságnak a norvégok lettek volna a társrendezői, de két héttel a torna rajtja előtt visszaléptek a rendezéstől. Amint arról az Origo is beszámolt, az Eb C-csoportjában szereplő szerb válogatott egyik tagja koronavírusos. Éppen ezért a péntekre kiírt Hollandia-Szerbia meccset szombatra halasztották. A szerbeket teljesen izolálták. A C csoportban szerepel a magyar válogatott is: a mieink teljesen egészségesek és pénteken délután a horvátok ellen kezdik meg az Európa-bajnokságot.