Társoldalunk:

Norvégia szerint a káosz női kézilabda Eb-je kezdődött el

2020.12.04. 08:02

A női kézilabda Európa-bajnokság D-csoportja a koronavírus-csoport. Ezt a kijelentést a norvég TV2 kézilabda-szakértője, Bent Svele tette az Eb helyszínén, Dániában. A norvégok csütörtökön már bemutatkoztak a tornán és magabiztosan győztek.

Ez a torna a káosz és a koronavírus jegyében zajlik - mondta a norvég tévés. Bent Svele nagyon szkeptikus a folytatást illetően, mert szerinte a D-csoportban (itt játszanak a románok, a németek, a lengyelek és a norvégok) minden csapatot érintette a koronavírus.

Lengyelországban a kijelölt 35 fős keret fele koronavírussal küzdött. A románokat szintén érintette a kór, Crina Pintea ezért el sem utazhatott az Eb-re. A németeknék a szövetségi kapitány kapta meg a fertőzést. A norvégok sem maradtak ki a szórásból: Silje Solberg még mindig beteg, de Veronica Kristiansen már visszatérhetett.

Attól tartok, káosz lehet az egész Eb-n, ha fertőzés felüti a fejét a csapatban, és terjedni kezd. Ha az adott csapat játszik, akkor ez az ellenfelekre is veszélyes lesz. Remélem, hogy az Eb-t le lehet majd játszani, de most nehéz elképzelni, hogyan" - mondta Bent Svele.

Ennek az Európa-bajnokságnak a norvégok lettek volna a társrendezői, de két héttel a torna rajtja előtt visszaléptek a rendezéstől. Amint arról az Origo is beszámolt, az Eb C-csoportjában szereplő szerb válogatott egyik tagja koronavírusos. Éppen ezért a péntekre kiírt Hollandia-Szerbia meccset szombatra halasztották. A szerbeket teljesen izolálták. A C csoportban szerepel a magyar válogatott is: a mieink teljesen egészségesek és pénteken délután a horvátok ellen kezdik meg az Európa-bajnokságot.