Társoldalunk:

Újabb koronavírusos megbetegedés a magyarok csoportjában

2020.12.04. 17:31

Ahogy azt korábban jeleztük, koronavírusos eset miatt elhalasztották a Hollandia-Szerbia mérkőzést a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű C csoportjában. Az európai szövetség péntek délután bejelentette, hogy újabb szerb játékos produkált pozitív eredményt.

A torna honlapjának beszámolója szerint a szerb válogatott csütörtökön érkezett meg a C csoportnak otthont adó Koldingba, és az egyik játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. Az érintett azonnal karanténba került, és bár a többiek tesztje negatív eredményt hozott, őket is elszigetelték. Az eset miatt a pénteken 20.30-ra kiírt holland-szerb meccset szombaton 20.30-tól játsszák, és a szerb küldöttség tagjait pénteken, illetve szombaton is ellenőrzik majd. 

Újabb koronavírusos megbetegedés a szerb csapatnálForrás: AFP/Charly Triballeau

Az európai szövetség péntek délután bejelentette, hogy újabb szerb játékos produkált pozitív eredményt, ezért a szobatársával együtt elkülönítették. Az újabb megbetegedés miatt az egész csapat karanténban marad, amíg megkapják a péntek esti és a szombat reggeli vizsgálatok eredményeit.

A szerb szövetség közleménye szerint a német Bayer Leverkusen kapusa, Kristina Graovac az egyik, és a Szombathelyi KKA jobbátlövője, Marija Agbaba a másik megfertőződött játékos. Szintén karanténba került a Békéscsaba beállója, Jelena Agbaba, illetve a lengyel Zaglebie Lubin beállója, Jovana Milojevic, mivel szobatársai voltak megbetegedett csapattársaiknak.

Kristina Liscevic, a román Ramnicu Valcea irányítója elmondta, azért nem tudtak hamarabb elutazni Dániába, mert a hazájukban elvégzett utolsó tesztelést követően nagyon sok kétes eredményt kaptak.