Vágólapra másolva!
A Hydro Fehérvár AV19 két nap alatt másodszor is legyőzte a vendég Red Bull Salzburgot az osztrák jégkorongliga keddi játéknapján. A magyar csapat sorozatban hetedik sikerét aratta, és megerősítette második helyét a tabellán.

Osztrák liga (ICE), alapszakasz:
Hydro Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg (osztrák) 4-2 (3-2, 0-0, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Caruso (8.), Kuralt (9., 46.), Kähkönen (20.)

A két gárda hétfőn is találkozott Székesfehérváron, akkor a hazaiak történelmi, 7-0-s sikert arattak riválisuk felett. Ezúttal a Salzburg jobban játszott, és hamar megszerezte a vezetést szerencsés körülmények között: a korong egy védőn változtatott irányt. A Volán védelme - amely utóbbi két összecsapásán nem kapott gólt - 158 perc 52 másodperc után kapitulált. Mike Caruso középről gyorsan egyenlített, majd bő másfél perc múlva Anze Kuralt révén már a Fehérvárnál volt az előny. A Red Bull egy újabb megpattanóval talált be, ám 17 másodperccel a szünet előtt Toni Kähkönen a bal felső sarokba lőtt.

A második harmadban többet próbálkoztak a vendégek, ám jól védekezett a Volán, így az állás nem változott. Nem úgy a 46. percben, amikor Kuralt lövése utat talált a kapuba, Jean-Philippe Lamoureux csak hozzáérni tudott a koronghoz. A Salzburg a folytatásban hiába próbálkozott, remekül állták a rohamokat a hazaiak.