A veszprémi kapuslegenda elárulta, melyik csapatot tartja a kézilabda-BL négyes döntő esélyesének

Köln, 2019. június 1. Capar Sterbik veszprémi kapus (k) és a kielcei Mateusz Jachlewski (j) a Telekom Veszprém és a lengyel Vive Kielce mérkőzésén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben 2019. június 1-jén. A magyar csapat 33-30 arányú győzelmével bejutott a döntőbe. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kapusedzője szerint a Barcelona csapata számít esélyesnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája jövő heti négyes döntője előtt.

hiszen húsz kiváló játékosa van, ott szerepel a fél francia válogatott, horvát és spanyol válogatottakkal megtűzdelve. Többnyire átvészelték a koronavírus-járványt, sérültjeik sincsenek, és idén végig meneteltek" – nyilatkozta Sterbik az M1 aktuális csatornán.

Sterbik Árpád pontosan tudja, milyen egy Final Four hangulata. A képen aTelekom Veszprém és a lengyel Vive Kielce mérkőzésén igyekszik védeni egy lövést a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben 2019. június 1-jén Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Az előző idény kölni négyes döntőjét május végéről halasztották el a világjárvány miatt, és jövő héten hétfőn, illetve kedden rendezik meg. A rájátszás első fordulóját, valamint a negyeddöntőt törölte az európai szövetség, amely úgy döntött, hogy a két csoport első két-két helyezettje küzdhet a trófeáért a német városban. Az elődöntőben a Telekom Veszprém a német THW Kiel együttesével, a Barcelona pedig a francia Paris Saint-Germainnel találkozik.

Sterbik Árpád úgy fogalmazott, nagyon jól összeállított csapat a Barcelona, amely bármire képes.

– szögezte le.

A játékosként spanyol színekben világ- és Európa-bajnok, négyszeres BL-győztes kapus hangsúlyozta, a veszprémieknek vélhetően nagyon nehéz dolguk lesz Kölnben, mert a koronavírus-járvány miatt nem tudják, kik lesznek pályán az ellenfélnél, illetve a saját csapatukban.

"Huszonnégy óra alatt két meccs lesz, ilyenkor a pillanatnyi forma dönt, és bárki nyerhet bárki ellen. Örülünk, hogy ott vagyunk, várjuk az elődöntőt, és reménykedünk a jó szereplésben" – nyilatkozta.

Sterbik felhívta a figyelmet, hogy az óvintézkedések miatt ezúttal nem lesz a megszokott nyüzsgés és nem lesznek nézők Kölnben, ezért nagyon furcsa lesz a négyes döntő, de már többször megbeszélték a játékosokkal, hogy a végső siker a legfontosabb, és csak arra összpontosítsanak, ne a szervezésre és a körülményekre.

A veszprémi Kent Robin Tönnesen (b) és a Barcelona játékosa, Thiagus dos Santos a Bajnokok Ligája 2019-es csoportkörében Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Mint elmondta, minden nap legalább egyszer tesztelik az egész csapatot, amely csak az elődöntő előtt egy nappal, vasárnap utazik Kölnbe, de addig is minden nap - karácsonykor is - együtt edz.

"Becsúsztak rossz mérkőzések, mint az Aalborg és a Gyöngyös elleni, de ez természetes, nem látok negatívumot" - mondta a veszprémiek őszi szerepléséről a kapusedző. Hozzáfűzte, a közelmúltbeli megbetegedések némileg megszakították a jó formában lévő csapat ritmusát.