Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém hosszabbítás után 36-35-re kikapott a német THW Kiel csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, az előző idényből elhalasztott kölni négyes döntő első játéknapján, hétfőn. A meccset követően Lékai Máté, Gasper Marguc és Rodrigo Corrales is szomorúan értékelt. 

A Veszprém szlovén klasszisa, Gasper Marguc nagyon szomorúan értékelt a mérkőzést követően a Sport TV kamerája előtt.

„Elegem van már a bronzérmekből, nagyon el vagyok keseredve. Főleg az első félidő sikerült nagyon rosszul,

érzelmek nélkül játszottunk. Hatgólos hátrányból játszani pedig már nem könnyű. Ennek ellenére a második félidőben négy góllal is vezettünk, de buta hibákból, eladott labdák után két gólt kaptunk. Ezt nem engedhetjük meg magunknak. A hosszabbításban már szerencse is kell. Az első félidei játékunk volt a mai meccsen a meghatározó. Holnap harcolni fogunk a bronzmérkőzésen is, de azért az nem ugyanaz, mint a fináléban pályára lépni. Ötödször vagyok itt Kölnben, egyszer végre már nyerni szeretnék."

A veszprémi Gasper Marguc (j) nagyon csalódott volt Forrás: MTI/Vasvári Tamás

„A mérkőzés eleje valamelyest megölt minket, könnyű labdákat adtunk el, a Kiel pedig négy-öt üres kapus gólt dobott ezekből" – kezdte értékelését Rodrigo Corrales, a Veszprém kapusa.

Sose gondoltuk, hogy már zsebben van a győzelem, mert korábban számtalanszor bebizonyosodott, hogy minden bekövetkezhet egy ilyen érzelemdús összecsapáson – mondta a spanyol válogatott játékos, aki korábbi csapata, a PSG ellen léphet pályára a keddi bronzmérkőzésen.

A Veszprém magyar sztárja, Lékai Máté nehezen tudja feldolgozni, hogy megint nem érnek fel a csúcsra.

Lékai Máté szerint igazi hullámvasút volt a meccs Forrás: AFP/Ina Fassbender

„Nyilván nyerni akarunk holnap is, de csalódás, hogy nem nyerünk. Borzasztóan csalódottak vagyunk. Nekem nem a bronzérmekből, hanem abból van elegem, hogy soha nem vagyunk elsők.

Lelkileg a pokolban vagyok jelenleg. Megtettünk mindent, hatalmas hullámvasút volt a mérkőzés. Sajnálom!

Az első félidőben egyszerűen nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. A második játékrészben jobban voltunk, átvettük a vezetést is, de a végén ők jöttek ki jobban a találkozóból. Abban biztos voltam, hogy végig küzdünk majd. Hiába jöttünk vissza mínusz hétről, végül kikaptunk. Nem tudok most okosat mondani."