Vágólapra másolva!
A Szlovák Kézilabda Szövetség arról értesítette a Magyar Kézilabda Szövetséget, hogy a szlovák válogatott több tagja is koronavírusos, ezért a csapat karanténba került, így nem tud Magyarországra utazni. Emiatt elmarad a Magyarország-Szlovákia férfi válogatott mérkőzés, amelyre január 8-án, pénteken került volna sor Győrben.

„Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó – mondta a szövetség honlapjának Gulyás István szövetségi kapitány. - Gyógyulást kívánunk az érintett szlovák kerettagoknak. Mi készülünk tovább, sajnos mérkőzést más ellenféllel szemben ilyen rövid idő alatt a válogatottak már lekötött találkozói és a COVID-szabályok miatt nem lehet szervezni, így az edzéseken egymás elleni mérkőzés is szerepel majd a programban. Mindezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk az egyiptomi világbajnokságon" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Elmarad a magyar válogatott szlovákok elleni felkészülési meccse Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így nem tud a válogatottal készülni, és nem lehet tagja a világbajnokságra utazó csapatnak sem.

A nemzeti csapat a gízai A csoportban jövő pénteken a Zöld-foki Köztársaság együttesével, vasárnap Uruguayjal, január 19-én pedig Németországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.