Vágólapra másolva!
A szerda esti edzésen nem jelent meg, s mint kiderült Sopront is elhagyta a kosárlabdacsapat amerikai irányítója, Antino Jackson.

Pojbics Szabolcs a Soproni KC ügyvezetője feldúltan nyilatkozott a csapat hivatalos oldalán. Mint mondta, a szerda délutáni edzésről Jackson minden előzetes értesítés, tájékoztatás nélkül távol maradt.

Hiába próbálták a klubnál elérni, nem sikerült. Amikor tegnap este elmentek a Jackson részére bérelt lakáshoz, az általa használt autóban találták a kocsi és a lakás kulcsait. A lakásba érve látták, hogy a kosarassal együtt felszerelése, ruhái, csomagjai is eltűntek így biztossá vált, hogy Jackson elhagyta Sopront.

Antino Jackson angolosan távozott Forrás: www.sakc.hu

A kosaras amerikai ügynöke is értetlenül áll a történtek előtt, ugyanis Jackson felé a szerződésében foglalt minden kötelezettségét teljesítette a klub.

Emellett a szerda estig az edzéseken a dolgát becsülettel végző Jackson döntése a klub vezetése számára azért is érthetetlen, mert semmi jele nem volt annak, hogy a játékosnak bármi gondja, baja lenne.

Nem sokkal később Jackson az Instagram-oldalán tett közzé egy magyar nyelvű bejegyzést, amelyben kiábrándítónak nevezi a cikket, amit róla írtak. És hangsúlyozza, hogy minden döntéséről tájékoztatta a csapatot a január 4-i, hétfői vereséget követően.

"Tudomásomra jutott egy közlemény, amelyet legutóbbi klubom, a Sopron tett közzé.

Megértem, hogy mindenkinek megvannak a saját problémái, sőt, a világban jelenleg tapasztalható helyzet is önmagában egy probléma. A tőlem telhető legjobbat próbáltam nyújtani a Mmunkám során, úgy téve, mintha semmilyen nehézséggel nem kéne szembenéznem, amikor teljesen egyedül vagyok. Megosztottam a problémámat az edzővel/a klubbal, és láthatóan teljes mértékben megértették a körülményeket. Kiábrándító, hogy ilyen cikket tesznek közzé rólam. Minden döntésemről tájékoztattam a csapatot a január 4-i, hétfői vereséget követően. Arra hívták fel a figyelmemet, hogy az edző úgy érezte, mintha valami ismét zavarna, és erről a másnapi edzésen beszéltünk. A klubhoz érkezésem óta mindent beleadtam és minden tőlem telhetőt megtettem a meglévő problémák ellenére. Nem vagyok már újonc, és tudom, hogy nem lehet olyan módon elhagyni egy klubot, amivel engem vádolnak, azonban ezek olyan dolgok, amiket nem tudok befolyásolni. Imádom a kosárlabdát és tudom, hogy mindenkinek megvannak a saját problémái, de a család jelent számomra mindent és nem lennék ma itt nélkülük. Mindannyiunknak nehéz döntéseket kell meghoznia minden nap.

A családomat és a mentális egészségemet választom minden esetben. Még soha nem tapasztaltam, hogy ilyen módon beszélnének rólam.

Azonban a klub hozzáállása a szituáció kezelése során nem volt megfelelő. Csak a legjobbakat kívánom a klubnak. Értékelem a lehetőséget, amelyet ebben az időszakban biztosítottak nekem, hogy azt tehessem, amit igazán szeretek, azonban ki kell állnom amellett, amiben hiszek, és az általam meghozott döntésben" – áll a 24 éves kosaras Instastoryjában.