Vágólapra másolva!
A Ferencváros 31-27-re legyőzte a vendég CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

A magyar csapat teljes kerettel állt ki, a románoktól viszont a szerb Dragana Cvijic, a spanyol Alexandrina Cabral Barbosa, továbbá Bianca Bazaliu, Gabriela Perianu és Denisa Valcan is hiányzott.

Remekül kezdtek a hazaiak, támadásban és védekezésben is pontosabbak voltak ellenfelüknél, ezért a vendégeknek a 11. percben időt kellett kérniük, mert 7-3-as hátrányban voltak. A bukarestiek hét percig nem találtak be, ezt követően viszont elkezdték csökkenteni a hátrányukat, mert az FTC védekezése veszített a hatékonyságából, a támadások lendülete pedig megszakadt. A 25. percben - a meccs során először - átvette a vezetést a CSM, amely egyre magabiztosabban játszott, és a szünetben 16-14-re vezetett.

Háfra Noémi volt a legjobb a CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Tudatosan és türelmesen kézilabdázott a második félidő elején a román csapat, ám a Ferencváros csakhamar magára talált és egyenlített, majd 14 perccel a vége előtt a vezetést is visszavette. Cristina Neagu és a szlovén Barbara Lazovic góljaival a folytatásban is tartották magukat a vendégek, ám Elek Gábor időkérése után remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően ismét két találattal vezetett az FTC.

A hajrában többet hibáztak a románok, így nem volt esélyük az egyenlítésre, és a Ferencváros egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal, hazai oldalon Emily Bölk, Háfra Noémi és Klujber Katrin is ötször volt eredményes.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, hat román siker mellett a magyar csapat másodszor győzött.

A hat győzelemmel és két döntetlennel álló Győri Audi ETO KC vasárnap a román Ramnicu Valcea vendége lesz, az öt sikernél és három vereségnél járó FTC pedig egy hét múlva a dán Esbjerg csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 10. forduló:
A csoport
FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti (román) 31-27 (14-16)