Vágólapra másolva!
A Váci NKSE hazai pályán 34-33-as vereséget szenvedett a női kézilabda Európa-liga csoportkörének vasárnap délutáni mérkőzésén.

A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező hazaiak közül Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott a Paris 92 elleni találkozón.

Az első húsz percben szinte végig felváltva szerezték góljaikat a csapatok. Nagy volt a küzdelem, majd amikor két elrontott váci támadást gyors góllal használtak ki a vendégek, Szilágyi Zoltán időt kért. Az egyre jobban védekező francia együttes egy 5-1-es sorozattal 14-11-re ellépett, ám a magyaroknak a szünetig sikerült egy gólra csökkenteniük a hátrányukat.

A második félidőben tíz perc elteltével Szilágyi ismét időt kért, mert csapata ugyan tartotta magát, de továbbra is több apró hibát követett el támadásban, így nem tudott egyenlíteni. A türelmesen, hosszan támadó párizsiak hat perccel a vége előtt ismét elléptek három találattal, erre a váci edző úgy reagált, hogy támadásban a kapus helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, ám a minimális különbségű vereséget így sem kerülhette el csapata.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa a válogatott beálló Helembai Fanny volt, tíz góllal. A párizsiaknál a dán irányító, Nadia Offendal 11 találattal zárta az összecsapást.

Szilágyi Zoltán csapata legközelebb az orosz Zvezda otthonában lép pályára, január 16-án, szombaton.

Az EHF-kupát felváltó sorozat másik magyar résztvevője, a Siófok 28-28-as döntetlennel kezdett az orosz Kuban Krasnodar ellen.

Női kézilabda Európa-liga, A csoport, 1. forduló
Váci NKSE - Paris 92 (francia) 33-34 (15-16)