Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott már a világbajnokság helyszínén van Egyiptomban, ahol először pénteken lép majd pályára a Zöld-foki-szigetek válogatottja ellen. A helyszínről tartott online sajtótájékoztatót a válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István, a szövetség alelnöke, Nagy László, valamint a csapat két játékosa, Szita Zoltán és Győri Mátyás.

A helyszínről már többen panaszkodtak a körülményekre, erről bővebben ITT tudnak olvasni.

Nagy László elmondta, hogy folyamatosan kapják az újabbnál újabb rendelkezéseket e-mailben a szövetségtől és a rendezőktől. Például, ha az ellenfélnél meccs után kiderül, hogy koronavírusos játékos volt a csapatban, akkor őt elkülönítik, de a csapatról és az ellenfelek sorsáról csak később születik döntés.

Öt nappal ezelőtt derült ki, hogy új szállodába kell költöznünk, a konditerem akkora, mint egy szállodai szoba, nagyjából tíz négyzetméter jut nyolc csapatra, így elég nehezen lehet dolgozni. Az edzés az még kérdéses, hogy milyen lesz. A norvégok tegnap két és fél órát utaztak a csarnokig és ugyanennyit visszafelé is, nekünk ez elvileg negyven perc lesz, de majd kiderül.

Hiába van buborékban a csapat, ha egy átlagos étteremet napi háromszor közösen használunk a többi csapattal.

Ezek ellenére próbálunk a játékra koncentrálni, és erre kérjük a játékosokat is" – mondta Nagy László.

Nagy László szerint egyelőre nincs minden rendben Forrás: MKSZ (KOVÁCS ANIKÓ)

„Az első nap délelőttjén a konditeremben edzettünk, este tudunk majd a csarnokban gyakorolni. Új a világbajnokságon, hogy minden meccsre külön kell leadni a nevezést, az aktuális 16 játékosról, így lehet kicsit taktikázni" – mondta Gulyás István, aki azt is elmondta, hogy a fertőzés által sújtott első ellenfél, a Zöld-foki-szigetek is megérkezett, elméletileg 14 fővel, de csak ennyit lehet tudni, így „kicsit vakon készülünk".

Győri Mátyás, a csapat játékosa elmondta, hogy a körülmények „nagyon rendben vannak". Az utazás hét-nyolc órát vett igénybe szerdán, érkezés után pedig kétszer is tesztelték a játékosokat. Először a reptéren a buszban, majd a szállodában is.

„A szlovákok elleni két edzőmeccsünk elmaradt, már mindenki ki van éhezve, van aki egy hónapja nem játszott már meccset, így várjuk a kezdést" – mondta a válogatott játékosa.

Szita Zoltán szerint is adottak a feltételek a jó szerepléshez, és mint mondta, egyelőre csak az első meccsig tekintenek előre.

„Hiába kicsit ismeretlen az ellenfél, senkit nem szabad lebecsülni, ennek ellenére nagyarányú győzelemmel szeretnénk majd kezdeni a világbajnokságot.

Az afrikai válogatott egy másik csoportellenfél, a németek nyomására tartózkodik külön szállodában, ahol legalább egy éjszakát tölt el.

"A hírek szerint hét koronavírusos eset volt náluk, ezért szóltunk a nemzetközi szövetségnek, hogy nem lehet őket csak úgy idehozni a többi csapathoz" - jelentette ki Axel Kromer, a német szövetség sportigazgatója.

Az újonc zöld-fokiak - akik szerdán indultak el Egyiptomba a portugáliai edzőtáborból - csak további negatív tesztek után költözhetnek be a gízai piramisok mellett lévő, ötcsillagos hotelbe, ahol a magyarok és a németek mellett a szintén az A csoportba sorsolt uruguayiak is laknak.

A magyar válogatott tehát a Zöld-foki-szigetek ellen kezdi majd meg a világbajnoki szereplését pénteken, magyar idő szerint 20.30-kor.