Társoldalunk:

Az egész világ megőrül a 110 kilós kövér kongói kézilabdázóért

2021.01.16. 16:09

Az egész világ a 110 kilós hatalmas kongói kézilabdázóról, Thierry Mvumbi Gauthierről beszél. Egyetlen este alatt világsztár lett belőle, alkata nem mindennapos, de azt mondja, ez csak előny számára a meccsen. A norvég VG és Aftenposten újságírói is lerohanták az óriást.

"Ez egészen kivételes. Szeretem az elismerést. Mert ha az emberek rólam beszélnek, akkor Kongóról, hazánkról beszélnek, és ez a legfontosabb számomra - mondja az óriás a VG-nek.

Az egyiptomi média is lerohanta a kongói óriástForrás: VG

A norvég újságírók a kairói szálloda medencepartján találkoztak a játékossal, aki élvezte a felhajtást. Thierry Mvumbi Gauthier pénteken mutatkozott be a férfi kézilabda-világbajnokságon, amikor az Argentína elleni 28-22-re elvesztett mérkőzésen négy gólt dobott. Egyetlen este alatt az egész világon 2000 cikket írtak róla az interneten.

Gauthier Mvumbi az egész világ kedvence lettForrás: Origo

"Számomra és az egész csapat számára ez egy hihetetlen álom. 20 évvel ezelőtt kezdtünk valamennyien kézilabdázni.

192 cm magas, 110 kg. Elképesztő ereje van és négy gólt lőtt ArgentínánakForrás: VG

Valamennyien arról álmodoztunk, hogy világbajnokságon játszhassunk. Most itt vagyunk. Ez valóban egy álom.

A családunk és az egész ország büszke ránk. Tisztában vagyok azzal, hogy a világ most azért figyelt fel rám, mert szokatlan a testalkatom." objektum

A 192 cm magas és 110 kilós óriást nagyon nehéz megállítani. A hatalmas termetű kongói a francia negyedosztályban, a Dreux AC csapatában játszik.

A kongói Gauthier Mvumbi az edzőjével beszélgetForrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Kongó legközelebb vasárnap este lép pályára a dán válogatott ellen Egyiptomban. És még egy érdekesség. Ha az ember megnézi az IHF, azaz a Nemzetközi Kézilabda Szövetség hivatalos oldalát, ott a derék kongóit 89 kilósnak írják le. Amely valahol a vicc kategóriája.