Már Shaquille O'Neal is gratulált a kézi-vb nagydarab sztárjának

Gauthier Mvumbi kézilabda Kongó
Democratic Republic of Congo's pivot Gauthier Mvumbi (R) attempts a shot during the 2021 World Men's Handball Championship match between Group D teams DR Congo and Denmark at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 17, 2021. (Photo by MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Thierry Gauthier Mvumbi a címvédő dánok ellen sem hibázott lövést. A kongói kézilabdázó nemcsak különleges alkatával, de kiváló játékával is felhívta magára a figyelmet a világbajnokságon.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a 2021-es kézivébé első igazi sztárja nem valamelyik nagy ország egyik játékosa lett, hanem a 110 kilós Mvumbi. A 26 éves beállós négy gólt szerzett Argentína ellen, az összes lövését értékesítve.

Thierry Gauthier Mvumbi, a kézi-vb egyik felfedezettje Forrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Vasárnap a Dánia ellen 39-19-re elveszített összecsapáson a francia negyedosztályban kézilabdázó játékos újra négy gólt szerzett, és továbbra sem hibázott lövést az egyiptomi tornán.

Ez a kiváló teljesítmény egy alkatilag rá nagyon hasonlító korábbi kosárlabdázó legendának a figyelmét is felhívta magára. Shaquille O'Neal egy Insta-sztoriban és egy privát üzenetben is gratulált Mvumbinak remek teljesítményéhez. A kongói játékos ezt hatalmas megtiszteltetésnek vette:

- írta Mvumbi az Instagramon.

A Kongói DK-t legközelebb kedden, Bahrein ellen láthatjuk a világbajnokságon, ahol ha győz, akkor továbbjut a középdöntőbe.