Társoldalunk:

Bánhidi Bence: Úgy küzdöttünk egymásért, mint az oroszlánok

2021.01.19. 22:52

A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyszerű mérkőzésen győzte le 29-28-ra a Németországot az egyiptomi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A csapat így négy ponttal kezdheti a középdöntőket. A győztes meccsről és a csapatra váró feladatokról nyilatkoztak a magyar válogatott klasszisai, Bánhidi Bence, Máthé Dominik és Lékai Máté.

"Nagyon sokat készültünk arra, hogy szorosan őriznek majd, de ez már nem újdonság – kezdte értékelését a meccs emberének választott, nyolc lövésből nyolc gólt szerző Bánhidi Bence. – Nagyon koncentráltak voltunk, és tökéletesen betartottuk a taktikát, nagyon koncentráltak voltunk támadásban és védekezésben is. Óriási csapatmunka volt, mindenki beletette a magáét. Amikor átvettk a vezetést, akkor is vissza tudtunk jönni, hatalmas szíve van ennek a csapatnak. 

Ancsin Gábor (33) és Bánhidi Bence (j) és a háttérben álló Lékai Máté is hatalmasta játszott a németek ellenForrás: MTI/EPA/Pool/Anne-Christine Poujoulat

Nem szórtuk el a labdákat, küzdöttünk egymásért, mint az oroszlánok, ez volt a győzelem kulcsa. A folytatásra ez most óriási lökést és önbizalmat ad nekünk. Én titkon számoltam azzal, hogy négy pontot viszünk magunkkal, nagyon készültem erre a meccsre."

Arra, hogy belövöm – mondta a kulcsfontosságú heteshez oda álló Máthé Dominik arra a kérdésre, hogy mire gondolt, amikor szembe nézett Andreas Wolff-fal. – Nem féltem Wolfftól, játszottam ellene a BL-ben, akkor is belőttem a hetest és most is. A védekezésünk, amit ott műveltünk, az magáért beszél. A másik pedig Bánhidi Bence, aki gólokat lőtt, heteseket harcolt ki, és kiválóan védekezett, ezért ő a világ egyik legjobb beállója. Lékai Mátétól remek passzokat kaptam, még, ha néha lehetett is érezni, hogy nem vagyunk tökéletesen összeszokva.

Az IHF a félidőben Máthé Dominik egy bombája fölé azt írta, hogy, aki kihagyta az első félidőt, az véletlenül se tegye meg ugyanezt a másodikkal:

Az időkérésnél két figurát beszéltünk meg, az első nem jött össze, a második pedig az volt, hogy egy-egyezzünk Gollára, és az szerencsére bejött – mondta a győztes gólt szerző Lékai Máté. – Ilyenkor csak arra gondolok, hogy gólt kell lőni, nem foglalkoztat az, hogy korábban védett-e ellenem a kapus. Ez egy lépcsőfok volt, de még nagyon komoly mérkőzések várnak ránk, úgyhogy lépésről lépésre haladunk. Tudjuk, hogy a keresztágról (a B csoportból – a szerk.) is nagyon komoly ellenfelek jönnek. A célokat megfogalmazták velünk szemben a vb előtt, azt igyekszünk elérni. Ahhoz, hogy a nyolc közé jussunk még két meccset mindenhogy nyerni kell. Persze, ha hármat nyerünk, akkor sem leszek boldogtalan.