Társoldalunk:

A keddi meccs legjobbjának választották a kézilabda-vb nagydarab sztárját - videó

2021.01.20. 07:44

Thierry Gauthier Mvumbi története a kézilabda-világbajnokság egyik legérdekesebbje eddig. Az IHF szerint 110 kilós kongói beálló mindenkit meglepett remek játékával eddig a tornán, a Bahrein elleni mérkőzésen egyenesen a találkozó legjobbjának választották.

A Kongói DK 26 éves játékosa 13 gólt szerzett a csoportkörben - tette mindezt 14 lövésből. Az afrikai csapattal alapesetben senki sem foglalkozna, mivel háromból három vereséggel simán a D jelű négyes utolsó helyén zárt.

Thierry Gauthier Mvumbi, a világbajnokság egyik legnagyobb sztorijaForrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Azonban Mvumbi alkata mindenki számára rájuk a figyelmet. Aztán ahogyan teltek eddig a mérkőzések, kiderült, hogy nem csak az átlagostól eltérő kinézete miatt érdemes figyelni a francia negyedosztályban kézilabdázó játékosra: első két fellépésén nem hibázott lövést, majd a harmadikon őt választották a meccs legjobbjának.

Argentínának és Dániának négy-négy, Bahreinnek öt gólt dobott, jó teljesítményének köszönhetően korábban a kosárlabdázó legenda, Shaquille O'Neal is gratulált neki. Mvumbi története az Elnöki-kupán folytatódhat a következő napokban.