Társoldalunk:

Spanyol klubjától Svájcba szerződött a magyar válogatott kézilabdázó

2021.01.20. 15:13

Egy év után távozik a spanyol élvonalban szereplő Bidasoa Irún csapatától Bartók Donát kézilabdázó, és a Császár Gábort is foglalkoztató svájci Schaffhausenhez igazolt.

A 24 éves jobbátlövő tavaly januárban szerződött Spanyolországba, ahol két és fél évre szóló megállapodást kötött a Bidasoával. Együttese - amely szerdán honlapján jelentette be a magyar játékos távozását - a mostani bajnokságban a 2. helyen áll a Barcelona mögött, Bartók 14 mérkőzésen 49 gólt dobott.

A nemzeti csapat világbajnoki keretében ezúttal nem szereplő, 12-szeres válogatott játékos december közepén még úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a klubnál minden ideális, ő és a családja is nagyon boldog.

Bartók másfél évre kötelezte el magát a Császár Gábort is foglalkoztató svájci Schaffhausenhez.

"Boldog vagyok, hogy a Kadetten mezét magamra húzhatom, hálás vagyok a lehetőségért, mindent el fogok követni, hogy elérjük céljainkat" - fogalmazott új csapata honlapján Bartók. A magyar játékosról az ügyvezető igazgató David Graubner azt mondta, nagyon szerencsések, hogy a szezon közepén ilyen kvalitású kézilabdázót tudtak szerződtetni.