Társoldalunk:

Kazahsztánt is simán verte a női pólóválogatott az olimpiai selejtezőn

2021.01.20. 15:26

Második mérkőzését is könnyedén nyerte meg a magyar női vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán: Bíró Attila együttese szerdán Kazahsztán ellen 23-6-ra nyert.

Ahogyan kedden, az izraeliek elleni nyitányon, úgy ezúttal is csak a gólkülönbség javítása volt a tétje a találkozónak, hiszen a mezőny egyetlen nem európai csapata nincs azonos súlycsoportban az Európa-bajnoki bronzérmes magyar csapattal.

Ennek megfelelően, akárcsak kedden, 7-2-es első negyeddel nyitott a magyar válogatott, a félidőre pedig eljutott olyan állásig (13-5), amennyire az egyetlen komoly csoportrivális, a görög csapat győzte le kedden a kazahokat.

Második mérkőzését is könnyedén nyerte meg a magyar női vízilabda-válogatottForrás: federnouto.it/Andrea Staccioli/DBM

Az utolsó percekben még egy ritkán látható helyzet is előállt, a kazahoknál ugyanis annyi játékos kipontozódott, hogy a magyarok folyamatos emberelőnyben vízilabdáztak. A csapat legeredményesebbje Keszthelyi Rita volt kilenc góllal.

Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Kazahsztán 23-6 (7-2, 6-3, 5-1, 5-0)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 9, Gurisatti 4, Leimeter 3, Parkes, Szilágyi 2-2, Garda, Vályi, Gyöngyössy 1-1

 

A csoport másik mérkőzésén a magyar női vízilabda-válogatottal azonos csoportban szereplő görög csapat könnyedén nyert az izraeliek ellen.

Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes együttes csütörtökön a görögökkel játszik a csoportgyőzelemért, a döntetlen a magyar válogatottnak kedvezne jobb gólkülönbsége miatt.

B csoport:
Görögország-Izrael 20-1 (7-0, 3-0, 5-1, 5-0)