Mikler Roland nagyon büszke a brazilokat legyőző magyar csapatra

Mikler Roland férfi kézilabda-válogatott
Hungary's goalkeeper Roland Mikler (L) is awarded the player of the match during the 2021 World Men's Handball Championship between Group I teams Hungary and Brazil at the New Capital Sports Hall in the Egyptian capital Cairo on January 21, 2021. (Photo by Khaled Elfiqi / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-23-ra legyőzte Brazíliát az Egyiptomban zajló világbajnokság középdöntőjének csütörtök esti mérkőzésén. A találkozó után Mikler Roland, Sunaljko Stefan és Sipos Adrián az M4 Sporton értékelte a látottakat.

"Örülünk, hogy eddig minden meccsünket meg tudtuk nyerni. Úgy gondolom, hogy kezdünk egyre jobban belejönni, mindenki kezdi megtalálni a pozícióját. Minden poszton tudunk segíteni egymásnak, ha valakinek nem megy" - világított rá a könnyed siker egyik legfontosabb okára Sipos Adrián.

- mondta Sipos Adrián, a csapat védekezőspecialistája, aki a hajrában gólt is tudott lőni.

Sipos Adrián (pirosban) ezúttal is remekül védekezett, amivel sokat segített a remeklő Mikler Rolandnak (16), és még egy gólt is tudott szerezni Forrás: MTI/EPA/AFP/Anne-Christine Poujoulat / Pool

"Elégedett vagyok a mai meccsel, különösen az első félidő sikerült jól, mert bár nehezen kezdtünk, kezdtem, de aztán belelendültünk, nekem is jöttek a védések, és elkaptuk a fonalat, uraltuk a mérkőzést – kezdte értékelését a találkozón 42 százalékkal védő Mikler Roland. – A második félidő közepén egy kicsit kiengedtünk, megvolt a nagy előnyünk, és talán éppen ezért bele-belehibáztunk.

Jól működött a védekezésünk, legalábbis a meccs nagy részében minden úgy ment, ahogy megbeszéltük. A lehető leggyorsabban ki kell pihennünk magunkat, és felkészülnünk a lengyelek ellen, mert egy nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár ránk szombaton.

"Örülök, hogy akkor lőttem a góljaim, amikor fontos volt. Gratulálok az egész csapatnak, megyünk tovább. Holnapután már a lengyelekkel játszunk, szóval nincs sok időnk pihenni. Úgy készültünk, hogy egy harapós brazil csapat ellen kell játszanunk, de ma szélről is sok gólt lőttünk. Remélem, hogy ha a következő mérkőzésen is lehetőséget kapok, akkor is élni tudok majd vele" – mondta Sunajko Stefan, aki a második félidőben kulcsfontosságú pillanatokban tudott fontos gólokat szerezni.