Vágólapra másolva!
A Szekszárd legyőzte a házigazda Győrt pénteken a női kosárlabda Európa Kupa csoporttornájának harmadik fordulójában, így csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, míg a győriek búcsúztak a sorozattól.

Az Egyetemi Csarnokban rendezett buboréktorna zárómérkőzésén a Szekszárd két forduló után száz-, míg a házigazdák ötvenszázalékos mérleggel léptek pályára. A tolnaiak győzelem esetén veretlenül lehettek csoportgyőztesek, ami a nyolcaddöntős rangsorolásnál sokat nyom a latban.

A győriek számára több forgatókönyv kínálkozott:

vereséggel vagy 12 pontnál kisebb győzelemmel lemaradtak volna folytatásról - és a török Kayseri jut tovább a Szekszárddal -, 12-19 pontos sikerükkel a két magyar csapat került volna a 16 közé, 19 pontnál nagyobb diadallal pedig ők jutottak volna tovább a Kayseri társaságában.

Az EK magyar rangadójának résztvevői kétszer találkoztak az idény során az NB I-ben, és mindkétszer a Rába-partiak bizonyultak jobbnak.

A harmadik csata első negyede kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik gárda sem tudott 4 pontnál jobban meglépni. Az Iványi Dalma vezetőedző által irányított győriek főként Török Ágnesre, míg a vendégek a szlovén Zala Friskovecre építettek. A nagyszünetig hét ponttal is elhúztak a hazaiak, de 20 perc elteltével csak 41-39-re vezettek.

A Szekszárd továbbjutott a női kosárlabda Európa Kupában Forrás: fiba.basketball/eurocupwomen

Térfélcsere után 43-43-nál meglódult az Atomerőmű, és kilencpontos előnyre tett szert, ekkor Friskovec 18, a magyar válogatott Goree Cyesha pedig 14 pontnál tartott. A 24-12-re hozott harmadik játékrész után Djokics Zseljko csapata 66-55-re elhúzott, innen pedig a Győrnek már nem maradt esélye a fordításra. A meccs legeredményesebb játékosa a győri Brianna Kiesel lett 23 ponttal.

A Szekszárd előtt a magyar együttesek közül a DVTK és a Cegléd is kiharcolta a továbbjutást.

Női Európa Kupa, 3. forduló:
A csoport (Győr):
Atomerőmű KSC Szekszárd - Uni Győr MÉLY-ÚT 75-67 (18-19, 21-22, 24-12, 12-14)
Kayseri (török)-Prometej (ukrán) 106-82

A csoport végeredménye: 1. Szekszárd 3 győzelem/0 vereség, 2. Kayseri 2/1, 3. Győr 1/2, 4. Prometej 0/3

A keddtől péntekig tartó csoporttornákról az első két helyezett jutott az EK legjobb 16 csapata közé, amelyeket a nemzetközi szövetség erősorrend alapján rangsorol: a legjobb a 16-odikkal, a második a 15-ödikkel találkozik és így tovább. A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is egyazon buborékban rendezik meg március 16. és 18. között.