Társoldalunk:

Lékai Máté: Kemény meccs volt, de erre számítottunk

2021.01.23. 19:53

A magyar férfi kézilabda-válogatott az ötödik meccsét is megnyerte a világbajnokságon, így a lengyelek elleni középdöntős siker után biztossá vált, hogy ott lesz a negyeddöntőben a csapat. A meccs után Lékai Máté és Rosta Miklós nyilatkozott.

„Kemény volt a meccs, ahogy erre számítottunk is. A lengyelek nagyon erősek, nagyok, magasak, fizikálisan nagyon kemények, de többé-kevésbé ment az, amit szerettünk volna. A támadások jól mentek, taktikusak voltunk elől, Mikler Roland nagyon jól védett, voltak góljaink lerohanások után, gratulálok a csapatnak. Kicsit fáradunk, de ez természetes, a stáb mindent megtesz majd, hogy a következő meccsre is megfelelő állapotba kerüljünk" – mondta Lékai Máté a meccs után.

Lékai Máté kapura dob a lengyelek ellenForrás: MTI/EPA/Pool/Háled El-Fiki

„Nagyon jól éreztem magam, végig vezettünk, erre is készültünk, örülök, hogy sikerült megvalósítani. Szorosabb meccset vártam, de nagyon jól összeállt a védekezés. A hét a hat elleni védekezésben még javulnunk kell. Ha Bánhidi Bence pihen, akkor próbálom jól helyettesíteni, nagyon jó a kapcsolatunk. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, bárki jöhet a nyolc között" – mondta a meccs után Rosta Miklós az M4 Sportnak.