Lékai-Kiss Ramóna és kisfia is nagyon büszke a lengyelek ellen szárnyaló Lékai Mátéra - fotó

LÉKAI Máté
Lékai Máté kapura dob a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntője csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását az egyiptomi világbajnokságon, miután a középdöntő második fordulójában 30-26-ra legyőzte Lengyelországot szombaton az Új Fővárosban. A meccs egyik hőse a nyolc gólig jutó Lékai Máté volt, aki otthonról is nagy biztatást kapott.

„Büszkék vagyunk Rád Apa"

– írta a magyar válogatott klasszisának a felesége, a műsorvezető Lékai-Kiss Ramóna a kisfiuk, Noé társaságában a kép mellé.

A magyar válogatott eddig egyszer, 1986-ban kezdte öt győzelemmel a világbajnokságot, amelyet akkor ezüstéremmel zárt. A magyarok ezúttal Németország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a csoportkörből a középdöntőbe, ahol nyertek Brazília és Lengyelország ellen is, hétfőn 18 órától pedig az Európa-bajnok Spanyolországgal találkoznak, amely már szintén negyeddöntős.