Társoldalunk:

Világklasszis edzők közé juthat a Sopron Basket magyar trénere

2021.01.25. 08:38

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elárulta, hogy szerinte Fegyverneky Zsófia a klub történetének legjobb kosárlabdázója, fiatal vezetőedzőjükből, Gáspár Dávidból pedig világklasszis edző lehet.

A jelenlegi legjobb magyar női csapat eddig kiváló szezont tudhat magáénak: mind a hat csoportmérkőzését megnyerve csoportgyőztesként jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol az ellenfele a francia Lyon lesz. Nagyon nehéz összehasonlítani a korábbiakkal, mert most négyes csoportban teljesítettünk kiválóan, míg a korábbi időszakokban a nyolccsapatos csoportokban értelemszerűen nem tudtunk 14–0-s mérleget produkálni - mondta Török arról, hogy ezúttal kevesebb meccsen is elég volt jól szerepelni egy kiemelkedő eredmény eléréséhez.

Fegyverneky Zsófia rég nem látott jó formában kosárlabdázik a szezonbanForrás: fiba.basketball.com

Gáspár Dávid személyében egy fiatal, ambíciózus vezetőedzője van az együttesnek, akit maga az ügyvezető is sokra tart. Tanulási folyamatban járunk, ám bármilyen furcsán hangozhat, látva a munkáját, a kvalitásait és a fejlődését, még mindig nehéz megmondani, hol van a tehetsége felső határa - beszélt a 38 éves szakemberről Török.

A soproni klub vezetője szerint Fegyverneky Zsófia kiváló formáját nem nehéz észrevenni, szerinte ő a klub történetének legfontosabb játékosa.

Arról, hogy egy esetleges továbbjutás esetén a Sopron vállalná-e a négyes döntő megrendezését, a linkre kattintva olvashatnak.