Szerdán este 20.30-kor játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott a vb negyeddöntőjében

Bodó Richárd magyar férfi kézilabda válogatott
Hungary's left back Richard Bodo (C) attempts a shot as he is challenged by Brazil's pivot Rogerio Moraes (R) during the 2021 World Men's Handball Championship between Group I teams Hungary and Brazil at the New Capital Sports Hall in the Egyptian capital Cairo on January 21, 2021. (Photo by Petr David Josek / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán este 20.30-kor lép pályára az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. Az ellenfél vagy a francia, vagy a norvég válogatott lesz. Csapatunknak hétfőn este 18 órától még Spanyolország ellen is pályára kell lépnie a középdöntő utolsó fordulójában - ez a meccs dönt a csoportelsőségről. 

Vasárnap este eldőlt, hogy abból a középdöntőcsoportból, amelyből a magyar csapat ellenfelet kap a legjobb nyolc között, a franciák és a norvégok jutottak tovább. A franciáknak lett volna lehetőségük arra, hogy kipörgessék a norvégokat, de nem tettek ilyet, azaz roppant sportszerűen játszva verték meg a portugálokat.

Ezzel az is eldőlt, hogy Gulyás István csapatának a legjobb nyolc között vagy a francia, vagy a norvég együttes lesz az ellenfele. Mondanunk sem kell, egyik nehezebb, mint a másik.

A hétfőn este 18 órakor kezdődő magyar-spanyol összecsapás előtt már eldőlt, hogy ebből a középdöntőből a magyar és a spanyol együttes megy be a legjobb nyolcba. A hispánok elleni meccs arról dönt, melyik csapat lesz a csoportelső. Ha a magyarok, akkor Norvégia ellen kell játszani, ha a spanyolok, akkor a franciák következnek.

A negyeddöntőben az már biztos, hogy a házigazda Egyiptom Dánia ellen lép pályára. Az ágakat is figyelve kirajzolódik, hogy a felső ágon a dán, az egyiptomi és a norvég válogatott sorakozik, az alsón a svéd és a francia.

A hétfői napon a hiányzó helyekre jön be még négy csapat, ebből kettő ismert, ez a magyar és a spanyol.

Nyitott kérdés, hogy a II-es csoportban a második helyen álló argentin csapat, amely óriási meglepetésre legyőzte a horvátokat, meg tudja-e tartani a második helyét? A dél-amerikai együttes hétfőn Katarral játszik, míg a horvátok a dánokkal.

A Magyarország-Spanyolország középdöntős meccset hétfőn este az Origo Sport élőben közvetíti.