Társoldalunk:

Az Egyiptom elleni sorsdöntő meccs előtt kapott ételmérgezést Egyiptomban a szlovén férfi kézilabda-válogatott

2021.01.25. 13:54

A szlovén férfi kézilabda-válogatott vasárnap kiesett az egyiptomi világbajnokságról, mert 25-25-ös döntetlent játszott a házigazda csapattal. A szlovénoknak nyerni kellett volna a továbbjutáshoz. Hétfőn kiderült, hogy a szlovénok a meccs előtt ételmérgezést szenvedtek. 

A szlovén szövetség főtitkára, Goran Cvijić szerint nem kifogásokat akarnak keresni, de meglátása szerint botrányosan szervezték meg a tornát. A szlovén válogatott csapatból ételmérgezés miatt többen megbetegedtek az Egyiptom elleni meccs előtt - derül ki a szlovén kézilabda szövetség hivatalos oldaláról. Sőt, volt olyan, aki a meccs napján lett rosszul.

Több mint egy tucatnyi játékosunk szenvedett ételmérgezést egy nappal a meccs előtt, és szerintem nem a vírus okozta a megbetegedéseket.- mondta el a főtitkár. A válogatott játékosok közül többen ordítottak fájdalmukban, többen hánytak, és úgy rohantak a wécére, mintha az életük múlott volna rajta.

Szlovénia vereséget szenvedett Egyiptom ellen, a játékosok szörnyű állapotban voltakForrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Stas Skube és Dragan Gajic volt a legrosszabb állapotban. A meccs előtt a legjobb és legerősebb játékosuk Blaz Blagotinsek annyira hányt, hogy összeesett a fájdalomtól. Blagotinseket vissza kellett vinni a szállásra. Csupán kilenc játékosunk maradt a meccs előtt, de úgy döntöttek, hogy kiállnak az országunkért, mivel ez a sportágat a világon mindennél jobban szeretik - monda el Cvijić. A meccs után az helyi Egészségügyi Minisztérium felvette velük a kapcsolatot, de a főtitkár elmondása szerint nem sok jóra számít tőlük addig, amíg a világbajnokságot ilyen körülmények között rendezik meg. A mérkőzés után a szlovén csapat az esetről jegyzőkönyvet vetetett fel, de ők is tudják, hogy mindez már nem segít rajtuk.

A szlovén válogatott az Egyiptom elleni sorsdöntő meccs első félidejében remekül játszott, több góllal is vezetett. A második félidőre azonban elkészültek az erejükkel, ami a történtek fényében egyáltalán nem csoda.