Társoldalunk:

Gulyás István: A válogatott előrelépett ezen a vb-n

2021.01.27. 22:59

A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbításban 35-32-es vereséget szenvedett Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. A kiesés után Gulyás István, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya az M4 Sportnak értékelte a látottakat.

"Hátrányban voltunk, labdát kellett szereznünk. Zavarba kellett hoznunk őket, ez sikerült is, két labdát is megszereztünk. A hosszabbításban is ragaszkodtunk ehhez a taktikához, mert látszott, hogy ez gondot okoz az ellenfélnek" - beszélt a nemzeti csapattól nem szokványos zavaró védekezés alkalmazásáról a kpaitány.

Gulyás István szerint a magyar válogatott egy lépcsőfokot előrelépett ezen a világbajnokságonForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Egy-egy elhibázott ziccer, hétméteres és eladott labda nem fértek bele a hosszabbításban. Egy kicsit most keserű a szánk íze, remélem egy-két napon belül elmúlik. Megpróbálunk csak a jóra emékezni" - mondta Gulyás.

A válogatott lépett egy lépcsőfokot előre, ez jó jel a jövőre nézve. Jól kézilabdázutunk a tornán, a döntéseink is ültek. Ötödikek lettünk, szóval összességében elértük a célunkat. Szerettünk volna örömet szerezni mindenkinek, aki szereti a kézilabdát, reméljük ez a mai meccs ellenére sikerült - értékelt pozitívan a magyar szakmai stáb vezetője.