Gulyás István: A válogatott előrelépett ezen a vb-n

Gulyás István férfi kézilabda válogatott magyar
Hungary's coach Istvan Gulyas reacts on the sideline during the 2021 World Men's Handball Championship quarterfinal match between France and Hungary at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo on January 27, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbításban 35-32-es vereséget szenvedett Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. A kiesés után Gulyás István, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya az M4 Sportnak értékelte a látottakat.

"Hátrányban voltunk, labdát kellett szereznünk. Zavarba kellett hoznunk őket, ez sikerült is, két labdát is megszereztünk. A hosszabbításban is ragaszkodtunk ehhez a taktikához, mert látszott, hogy ez gondot okoz az ellenfélnek" - beszélt a nemzeti csapattól nem szokványos zavaró védekezés alkalmazásáról a kpaitány.

Gulyás István szerint a magyar válogatott egy lépcsőfokot előrelépett ezen a világbajnokságon Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Egy-egy elhibázott ziccer, hétméteres és eladott labda nem fértek bele a hosszabbításban. Egy kicsit most keserű a szánk íze, remélem egy-két napon belül elmúlik. Megpróbálunk csak a jóra emékezni" - mondta Gulyás.

Szerettünk volna örömet szerezni mindenkinek, aki szereti a kézilabdát, reméljük ez a mai meccs ellenére sikerült - értékelt pozitívan a magyar szakmai stáb vezetője.