Társoldalunk:

Bánhidi Bence: Megérdemeltük volna, hogy bejussunk az elődöntőbe

2021.01.27. 22:44

A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbításban 35-32-es vereséget szenvedett Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. A kiesés után Bánhidi Bence és Lékai Máté az M4 Sportban értékelték a látottakat.

"Az 56-57. percben felnéztünk az eredményjelzőre és láttuk, hogy három gól volt közte. Kintről mindenki elkezdett üvölteni, egymásba kapaszkodtunk és harcoltunk. Szereztünk két labdát, amiből vissza tudtunk jönni egy gólra, a végén pedig döntetlenre tudtuk menteni. A hosszabbítás második felében sajnos már nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna, szerintem kicsit el is fáradtunk fejben, de azt hiszem, mindent megtettünk, hogy bejussunk a legjobb négy közé" – mondta a mérkőzés legjobbjának választott szegedi klasszis, Bánhidi Bence.

Sokat kivett belőlünk a felzárkózás, ez tény, de a küzdőszellem, és az, ahogy tudtunk harcolni egymásért és Magyarországért, az minden dicséretet megérdemel. A csapat morálja és a munka, illetve a küzdenitudás az, amit mindenképpen meg kell tartanunk a jövőre nézve. De emögött a teljesítmény mögött ezeken kívül is nagyon sok munka van. Rengeteget edzettünk, készültünk fizikálisan és mentálisan is.

Bánhidi Bence a mérkőzés legjobbjaként zárta a világbajnokságotForrás: AFP//Anne-Christine Poujoulat

Nagyon megérdemelte ez a válogatott, hogy idáig jutott a világbajnokságon, sőt, még azt is kimerem mondani, hogy megérdemeltük volna, hogy a legjobb négy közé jussunk. De, ami most nem sikerült, majd sikerül a 2022-es Európa-bajnokságon" – mondta Bánhidi már a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű tornára utalva.

"Büszke vagyok a csapatra, mindent megtettünk, hogy nyerjünk. Tudtuk, hogy egy erős csapat ellen kell játszanunk. Vissza tudtunk jönni háromgólos hátrányból is: bevált a nyitott védekezés, ki tudtunk egyenlíteni. Szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Egy hónapon belül már másodszor buktam el hosszabbítást" – mondta Lékai Máté, a magyar csapat irányítója, aki utolsó mondatával a december végi Bajnokok Ligája négyes döntőjében a THW Kiel ellen elveszített elődöntőre utalt.

Lékai Máté minden találkozón remekül játszott, amikor pályára lépettForrás: MTI/EPA/Pool/Háled El-Fiki

„Bízom benne, hogy a következő világeseményen végre a négybe tudunk kerülni. Van egy arculata a csapatnak, van egy taktikánk, mindenki örül a másik sikerének, biztatja akkor is, hogyha hibázott, egy igazi nagybetűs csapat vagyunk" – tekintett előre a válogatott rutinos kulcsembere, akinek a szemei előtt szintén ott lebeg az egy év múlva megrendezésre kerülő részben hazai rendezésű Eb.