Társoldalunk:

Nem lesz középszakasz a magyar férfi kosárbajnokságban

2021.01.27. 12:29

A férfi kosárlabda-bajnokságban nem lesz középszakasz, a Magyar Kupát ugyanakkor a férfi és a női csapatok számára is megrendezik.

Bodnár Péter, a sportági szövetség (MKOSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy az elnökség döntése alapján a középszakaszt a férfiaknál a korábban tervezett formában nem bonyolítják le, hanem az első nyolc csapat rájátszásával folytatódik a bajnokság.

Ugyanakkor az MKOSZ-versenyiroda és versenybizottság arra kapott felhatalmazást, hogy az alapszakaszban hátrébb záró - 9-14. helyezett - együttesek számára új bajnoki rendszert dolgozzon ki, "ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatásában, a mérkőzésekkel kapcsolatos érdeklődés fenntartásában".

Emlékeztetett rá, hogy a bajnokság szereplőit ez nem éri váratlanul, mivel eleve úgy kalkuláltak, hogy a járvány felerősödésével a középszakasz lehet az, amelytől el lehet tekinteni.

Hozzátette: a járvány miatt elmaradt mérkőzések pótlása jól halad, a női bajnokság gyakorlatilag utolérte magát, férfi mérkőzéseket pedig a középszakasz helyén lehet pótolni, de március közepére ott is befejezik a küzdelmeket. Azt követően indulhat el a rájátszás, illetve a lefelé játszás" - jelentette ki.

Jelezte: a női bajnokságot április végére a tervezetteknek megfelelőn be tudják fejezni, egy február végi kupadöntővel, míg a férfiaknál egy áprilisi kupadöntővel május 20-ig nagy valószínűséggel szintén véget érnek a bajnoki küzdelmek.