Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott és a MOL-Pick Szeged világklasszis beállója is bekerülhet a világ legfontosabb sportági szaklapjának 2020-as álomcsapatába.

Habár a 2020-as év a legtöbb sportághoz hasonlóan kézilabdában is csak a korábbi évek csonka torzója volt, az év eleji Európa-bajnoksággal, a tavaszig lejátszott Bajnokok Ligája-mérkőzésekkel és az év végi BL-négyesdöntővel mégis adott annyit, ami alapján már meg lehet választani az év legjobbjait.

Ez már csak azért is jó hír, mert így a vasárnap véget érő egyiptomi világbajnokságon a szenzációs ötödik helyen záró magyar válogatott átlövőjére, Bánhidi Bencére is lehet szavazni a legjobb beállók között a Handball Planet oldalon indított voksoláson. A MOL-Pick Szeged óriása olyan klasszisokkal van versenyben, mint a negyeddöntőben a mieinket legyőzők franciák sztárja, Ludovic Fabregas, a BL-győztes német THW Kiel sztárja, Hendrik Pekeler, valamint a lengyel Kielce fehérorosz játékosa, Artsem Karalek.

A szavazás második napjáig beérkezett közel hétezer voksból Bánhidi 61 százalékot kapott, azaz meggyőző fölénnyel vezet a posztján. Aki szeretne Bánhidi Bencére szavazni, az erre a linkre kattintva megteheti.

A magyar színeket klubszinten a Telekom Veszprém is képveseli, amelynek három játékosa is esélyes a legjobb hetesbe kerülni, valamint a legjobb védő is lehet veszprémi. Ezek szerint veszprémiek spanyol kapusa, Rodrigo Corrales, szerb irányítója, Petar Nenadic és horvát balszélsője, Manuel Strlek is csatlakozhat Bánhidihez, míg a szlovén Blaz Blagotinsek a legjobb védők különdíjára esélyes.