A feje felől rúgta ki a labdát a világ legjobb kézilabdázója a vb-döntőben - videó

Niklas Landin dán férfi kézilabda válogatott
Denmark's goalkeeper Niklas Landin Jacobsen (L) celebrates a save during the 2021 World Men's Handball Championship final match between Denmark and Sweden at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 31, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Niklas Landin a férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében is fantasztikus védésekkel bizonyította, miért őt választották a 2019-es év legjobb játékosának.

A dán válogatott vasárnap este fordulatos mérkőzésen 26-24-re legyőzte Svédországot az egyiptomi vébé döntőjében. Nikolaj Jacobsen ezzel megvédte címét. A találkozó hőse az a Niklas Landin lett, aki összesen 15 lövést kivédve 39%-os teljesítménnyel zárta a torna legfontosabb meccsét.

A 32 éves kapus az utolsó tíz percben csupán három gólt kapott, és olyan elképesztő védéseket is bemutatott, mint amikor a feje felől rúgta ki Albin Lagergren ziccerét.

Landin ezzel testvérével, Magnusszal együtt bő egy hónapon belül második nagy trófeájukat nyerte meg. Második vb-címét megelőzően, december végén a THW Kiel csapatával a Bajnokok Ligájában tudott diadalmaskodni öccsével az oldalán.