Egy nagy visszatérővel és egy BL-győztes kézilabdázóval erősít a Fradi

Szőllősi-Zácsik Szandra magyar női kézilabda válogatott
Szandra Szollosi-Zacsik of Hungary in action with SlaA?ana Pop-Lazic and AnA?ela Janjusevic of Serbia during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Serbia and Hungary at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 6, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Vágólapra másolva!
Nem akárkikkel pótolja a Győri Audi ETO-ba távozó Háfra Noémit és Schatzl Nadine-t az FTC Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapata.

Kedden délután pedig a Fradi TV-ből szurkolóink is megtudhatták, hogy a Bajnokok Ligája-győztes Hársfalvi Júliával, illetve a korábbi közönség kedvenccel, Szöllősi-Zácsik Szandrával erősödik együttesünk kerete 2021 nyarától.

A klub honlapján olvasható rövid portrékból kiderül, hogy Hársfalvi Júlia 1996. november 12-én született Zalaegerszegen. Veszprémben, majd Mosonmagyaróváron kézilabdázott, mígnem tizenkilenc éves korában a Győr szerződtette. Győri színekben két bajnoki címet, egy Magyar Kupa-sikert és egy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett, mielőtt Debrecenbe, majd Metzingenbe került kölcsönben. 2019-ben tért haza Németországból, és a Siófok játékosa lett. A magyar válogatottban 2017-ben mutatkozhatott be, a legutóbbi Európa-bajnokságon a nemzeti csapat bő keretének is tagja volt. Julcsi a Fradi TV-ben beszélt döntése hátteréről és várakozásairól.

Szöllősi-Zácsik Szandrát alighanem minden ferencvárosi kézilabda-szurkoló ismeri, hiszen 2006 és 2017 között – egy év ljubljanai kitérőt leszámítva – klubunkat erősítette, volt bajnok, kupagyőztes és KEK-győztes is a Fradival. Szani 2017-ben igazolt Budaörsre, később életet adott második gyermekének, 2019-től pedig az MTK-nál szerepel. A kék-fehéreknél fokozatosan újra formába lendült, az elmúlt időszakban pedig kimagasló teljesítményt nyújtott, visszakerült a válogatottba, a mögöttünk hagyott Európa-bajnokságon pedig a keret egyik legjobbja volt.

„Meglepetésként ért a Fradi megkeresése, és szinte el se tudom mondani, hogy mit éreztem. Két célt tűztem ki magam elé az elmúlt években: az egyik, amiről többször is beszéltem nyilvánosan, hogy újra válogatott legyek, a másik pedig az volt, hogy visszakerüljek a Fradiba. Utóbbiról sosem nyilatkoztam, de titkon bíztam benne - mondta Szöllősi-Zácsik Szandra, aki a decemberi Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyik legjobbja volt.

A Fradiban továbbra is tartják azt az irányvonalat, mi szerint maximum négy külföldi kézilabdázónak (a jelenlegi keretben Emily Bölk, Alicia Stolle, Angela Malestein és Julia Behnke) adnak helyet a csapatban, a többiek egytől egyig magyar játékosok.