Társoldalunk:

A koronavírus miatt óvja játékosait a magyar férfi kosárcsapat kapitánya

2021.02.05. 14:19

Öt játékossal szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatott keretét Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics szűkítette a magyar csapat utazó keretét - derül ki az MKOSZ oldaláról. A döntés értelmében Hanga Ádám, Tóth Norbert, Juhos Levente, Ruják András, valamint Hendlein Roland valószínűleg nem lesz az utazó keretben. Ez most egy elméleti szűkítés, addig, amíg nem lesznek meg az első teszteredmények, még változhat a keret összetétele – mondta a kapitány.

Ivkovics nem változtat senki kedvéért a válogatási elveinForrás: AFP/Daniel Mihailescu

A csapatból most hat embernek nincs kellő mennyiségű antitest a szervezetében, így figyelniük kell, nehogy ismét olyan nehézségekkel kelljen a tesztelések során szembe nézniük, mint Szlovéniában. Most azok élveznek elsőbbséget, akiknek van antitest a vérében, szerencsére a keretünk jelentős részére ez igaz - mondta el Sztojan Ivkovics. Sztojan Ivkovics hozzátette: a kerettel vasárnap találkozik, akkor átbeszélnek mindent, s ezután véglegesítik majd a szűkítés első körét. Az utazók névsorát pedig közvetlenül az indulás előtt jelöli majd ki. Hallottam arról, hogy néhány embert hiányolnak egyesek, a válogatási elveimen nem változtatok ezután sem, de bővebben erről a jövő heti sajtótájékoztatón beszélek - zárta le mondandóját a magyar válogatott kapitánya.