Társoldalunk:

Szenzáció: Csurgón vesztett pontot az NB I-ben a Veszprém kézilabdacsapata

2021.02.07. 16:09

A Csurgó férfi kézilabda csapata 33-33-as döntetlent játszott a Telekom Veszprém együttesével a férfi kézilabda NB I-ben. Az elképesztő sorozatterhelés alatt álló bakonyi csapat pontvesztése így is meglepetés.

A somogyiak, akik november végén a Szeged otthonában 33-30-ra nyertek, a válogatott Hanusz Egon irányításával, Tatai Péter védéseire alapozva villámrajtot vettek, és a hatodik percben már 5-1-re vezettek. David Davis veszprémi vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, csapata igyekezett felzárkózni, de csak átmenetileg járt sikerrel. Már öt gól is volt a különbség, aztán ez kettőre csökkent, a szünetben pedig 18-14-re vezetett a Csurgó.

A hazaiak a második félidő első felében csak percekig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, a Veszprém 9-2-es sorozatot produkált, és a meccs során először a 43. percben átvette a vezetést. A mindössze 11 mezőnyjátékost benevező Csurgó azonban nem adta fel, az utolsó tíz perc döntetlen állásról kezdődött, majd mindkét csapat vezetett egy-egy góllal. Az utolsó percen belül ismét egyenlítettek a házigazdák, majd négy másodperccel a vége előtt Vuko Borozan lövését Füstös Ádám lábbal védte, így a Csurgó nagy bravúrral, de a látottak alapján teljesen megérdemelten egy pontot szerzett.

A Veszprém ezzel elveszítette százszázalékos mérlegét a bajnokságban. A mezőny legeredményesebb játékosa Hanusz Egon lett 11 góllal, ebből tizet az első félidőben lőtt.