Vágólapra másolva!
A Siófok KC csoportelsőként jut a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjébe, miután pénteken 31-25-re nyert az orosz Kubany Krasznodar otthonában a csoportkör ötödik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
Kubany Krasznodar (orosz)–Siófok KC 25-31 (10-14)

A vendégek keretéből a horvát balátlövő, Andrea Penezic hiányzott, aki bokaműtétje miatt csak március közepén térhet vissza. A francia Camille Aoustint benevezték a találkozóra, de nem lépett pályára.

Jól kezdett a második számú európai kupasorozatban címvédő Siófok, és a francia Tamara Horacek vezérletével 5-2-re ellépett.

Szikora Melinda elképesztő dupla védése:

A múlt heti, Dunarea Braila elleni mérkőzésen Tomori Zsuzsanna és Tóth Gabriella, ezúttal pedig Tomori és a francia Gnonsiane Niombla ütközött össze egymással, de mindketten folytatni tudták a játékot. Jelena Utkina bravúros védései és a Kubany nyitott védekezése miatt hét percig nem talált be a Siófok, de ezt a hazaiak nem tudták kihasználni, mert több helyzetet, közte három büntetőt is kihagytak. Az orosz csapat több mint 12 percig nem szerzett gólt, így a szünetben 14-10-re a vendégek vezettek.

A második félidő elején egy 6-1-es sorozattal kilencgólosra növelte a különbséget a lendületesebben és pontosabban kézilabdázó Siófok,

ekkor azonban egy időre megtorpant, és a Kubany négy gólt ledolgozott a hátrányából. A 49. percben már csak négy találat volt a vendégek előnye, de ez nem csökkent tovább, mivel a folytatásban ismét összeszedettebben játszott a Siófok.

Katarina Jezicnek nem kell látnia a kaput, hogy gólt szerezzen:

Újabb sikerével a magyar együttes biztosította csoportelsőségét.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tamara Horacek volt nyolc góllal.

Az egy győzelemmel és három vereséggel az A csoport negyedik helyén álló Váci NKSE vasárnap a francia Paris 92 vendége lesz, a négy sikerrel és egy döntetlennel a D csoportot vezető Siófok pedig jövő szombaton hazai pályán, az ugyancsak francia Fleury Loiret ellen zárja az El csoportkörét.