Vágólapra másolva!
A szezon egyik meglepetéscsapatával játszik a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. David Davis csapata azt a Motor Zaporozhyét fogadja, amelyik számos bravúrt bemutatva a harmadik helyen áll a csoportban.

Miután a Veszprém egy héttel ezelőtt a Celje otthonában 29-25-re nyerni tudott, sikerült megszakítania öt tétmérkőzéses győzelem nélküli sorozatát. A magyar csapatra egy olyan tavasz várhat, mint amilyen két évvel ezelőtt. Akkor David Davis első veszprémi szezonjában a BL-ben meccsről-meccsre egyre jobban kézilabdázott az együttes, és végül csak a Vardar Szkopje állította meg a sorozat döntőjében.

Szlovéniában a második félidőben már olyan volt a védekezés, mint amit a spanyol vezetőedző és a szurkolók is elvárnak - a 11 kapott gól méltó volt az Építők története során mindig kemény és hatékony védőmunkájához. A mostani Veszprém annyiban más, mint a korábbiak, hogy eddig nem igazán akar működni a középső, hármas védők körüli terület eredményes levédekezése.

Petar Nenadic jó teljesítményére ezúttal is szükség lesz a Veszprémnek Forrás: EHF CL, Facebook

Sokáig azt gondolhattuk, hogy erre nincs is feltétlenül szüksége a csapatnak, mert ez a Veszprém mindenkit képes túldobni.

A Barcelona elleni rangadó tanulsága pont az volt, hogy a mieink hiába szereznek átlagosan 33,5 gólt az idei BL-meccseken, kell legalább 10-15 perc, amikor hátul is minden rendben van. Ugyan a kapuban Rodrigo Corrales és Vladimir Cupara egyre jobb formában védenek, de nem lehet őket kiszolgáltatni a ziccerek tömkelegének.

Ez volt a helyzet a szerdai ellenfél otthonában, még szeptember végén lejátszott találkozón is, ahol egy fantasztikus mérkőzésen 37-34-re sikerült nyerni. A Motor azóta bebizonyította, hogy egyáltalán nem a véletlen műve, hogy ennyire meg tudta szorongatni a magyar csapatot. Az ukránok három vereséggel kezdték a szezont, majd utána sorozatban hat győzelmet arattak.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Barcelona 10 9 1 0 341-287 54 18
V
GY
GY
GY
GY
2.
SC Magdeburg 10 8 2 0 315-279 36 16
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Veszprém 10 7 3 0 350-318 32 14
GY
GY
GY
V
V
4.
Montpellier 10 5 5 0 293-282 11 10
V
GY
GY
V
GY
5.
GOG 2010 10 5 5 0 309-319 -10 10
V
V
V
GY
V
6.
Orlen Wisla Plock 10 3 7 0 271-280 -9 6
GY
V
V
GY
GY
7.
Porto 10 3 7 0 290-341 -51 6
GY
V
V
V
V
8.
Celje Pivovarna Lasko 10 0 10 0 292-355 -63 0
V
V
V
V
V

Legutóbb a THW Kiel kiütötte őket, de a Nantes, a Celje és a Zágráb ellen is megnyerték mindkét összecsapásukat, aminek köszönhetően a harmadik helyen várhatják a Veszprém Arénában sorra kerülő mérkőzésüket. Artem Kozakevych a jobbszélről, Viachaslau Bokhan pedig beálló posztról jelenthet veszélyt, a támadások kialakításáért pedig két külföldi kézilabdázó, a litván Aidenas Malasinskas és a fehérorosz Barys Pukhouski a felelősek.

Mivel az EHF a járványra való tekintettel mind a 16 csapatot továbbjuttatta a csoportkörből, ezért nem feltétlenül értjük, hogy mi értelme volt az elmúlt fél évben a klubokat végigturnéztatni Európa-szerte. Nem biztos, hogy ez sportszerű a csapatokkal szemben, akiknek az extra veszély mellett extra kiadással kellett számolni a tesztelések és az utazás miatt.

10-12 percnyi jó védekezéssel már meccset lehet nyerni ebben a szezonban Forrás: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Mindemellett az európai szövetség a Veszprémet a második hellyel járó automatikus negyeddöntős szerepléstől is megfosztotta.

Szintén ugyanígy járt az eddig remek idényt magáénak tudható Barcelona, Flensburg és a Kielce is, akiknek a jó szereplésükért ugyanúgy nem jár "jutalom", pedig az eredeti lebonyolítás számukra is azzal kecsegtetett volna. A magyar csapathoz hasonlóan nekik is pályára kell lépniük a nyolcaddöntőben.

A koronavírus okozta közjátékok ellenére mégis egy rendkívül élvezhető szezon közepén járunk. A játék egyre gyorsabb, a csapatok egyre jobb formába kerülnek. A Motor ellen a Veszprém is tehet egy újabb lépést affelé, hogy visszataláljon a helyes útra. Ha a két csapat őszi mérkőzésén tíz gólt szerző Petar Nenadic formája is javul, akkor nem lehet kérdés, hogy ki nyeri a 18:45-kor kezdődő összecsapást.