Dán válogatottbeli csapattársa győzhette meg Mikkel Hansent a hazatérésről

Mikkel Hansen Henrik Möllgaard dán kézilabda válogatott
Denmark's players including Mikkel Hansen (L) and Henrik Mollgaard Jensen celebrate after winning the IHF Men's World Championship 2019 handball final match between Norway and Denmark at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 27, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egész egy városnézéssel kezdődött - ezzel magyarázza Henrik Möllgaard, a dán válogatott és az Aalborg játékosa a bt.dk oldalon, hogyan sikerült hazacsábítani a 2022-től az Aalborg csapatába igazoló Mikkel Hansent.

Minden idők egyik legjobb kézilabdázója jövő nyártól három éven át az Aalborgban folytatja pályafutását. Az Aalborg csütörtök esti, Zágráb ellen 38-29-re megnyert mérkőzés után Möllgaard elárulta, hogy 2019 novemberében, egy Aalborg-PSG meccs után kezdődött meg a "lobbi", hogy Hansent hazacsábítsák.

- mondta Möllgaard, akinek szavait Hansen másfél évvel ezelőtt még nem feltétlenül tudta komolyan venni.

Mikkel Hansen hazatérésében Henrik Möllgaardnak is kulcsszerepe volt Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

"Azonban ahogy telt az idő, és jöttek a jó eredmények, ő is láthatta, hogy érdemes lenne csatlakoznia hozzánk.

Átigazolása nem csak arról szól, hogy pályafutása utolsó éveire hazatér levezetni.

Jól érezte magát Párizsban, ebből a szempontból nem lett volna oka a váltásra" - az Aalborg valóban egyre komolyabb sikereket aratott ebben a szezonban is, elég csak a november végi, Veszprém Arénában elért 32-30-as győzelemre gondolni.

Mivel Hansen és felesége, Stephanie Gundelach második gyermeküket várják, ezért is kellett a legendának gyors döntést hoznia jövőjét illetően. 2022-ben lejáró párizsi szerződése után további három éven át biztosítva van a jövője, ami a családi háttér stabilitásában is igencsak fontos szerepet játszik.

Möllgaard szerint a 33 éves balátlövő hazatérése valami nagynak a kezdete lehet a dán klubkézilabdában. Az AG Köbenhavn 2010-es évek eleji világválogatottja óta nem volt igazi sztárcsapat Dániában, amelyik a BL megnyerésére is esélyes lenne. Ha Hansen mellett Mads Mensah Larsent is sikerülne meggyőzni a folytatásról, akkor az Aalborg lehet a következő ilyen együttes.