Társoldalunk:

Teljessé vált a jövő évi kosárlabda Európa-bajnokság mezőnye

2021.02.22. 21:28

Hétfő este teljessé vált a jövő szeptemberre halasztott férfi kosárlabda Európa-bajnokság mezőnye.

A torna nagy hiányzója Lettország válogatottja lesz, amely legutóbb, 2017-ben az ötödik helyen végzett, de az észak-amerikai profiligában (NBA), a Dallas Mavericks csapatában szereplő Kristaps Porzingis nélkül selejtezőcsoportja utolsó helyén végzett.

A 2019-es világbajnokságon kilencedik helyezett Litvánia csak a hétfői utolsó fordulóban harcolta ki a továbbjutást Dánia 77-76-os legyőzésével.

A magyar válogatott szenzációsan játszott az Eb-selejtezőkönForrás: fiba.com

A magyar válogatott pénteken hosszabbítás után 83-81-re legyőzte Ausztriát a kijevi buboréktornán, ezzel biztosította kijutását, és selejtezőcsoportját végül négy győzelemmel, illetve két vereséggel zárta. A magyarokkal - akik 2017-ben is ott voltak az Eb-n - legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett részt.

A tornát 2022. szeptember 1-18. között rendezik Németországban, Olaszországban, Csehországban és Georgiában.

Az Európa-bajnokság mezőnye:
Csehország, Olaszország, Németország, Georgia, Spanyolország, Szerbia, Franciaország, Görögország, Litvánia, Oroszország, Horvátország, Törökország, Szlovénia, Ukrajna, Finnország, Belgium, Izrael, Magyarország, Nagy-Britannia, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észtország, Románia.