Az egyik legnagyobb sztár visszatér a Barcelonához

81972795 Horizontal CLOSE UP ACTION HIGH ANGLE BASKETBALL HOOP BASKETBALL MATCH FINAL MAN SUMMER OLYMPIC GAMES
(FILES) In this file photo taken on August 24, 2008 Spain's Pau Gasol goes for a dunk during the men's basketball gold medal match Spain against The US of the Beijing 2008 Olympic Games at the Olympic basketball Arena in Beijing. - The Spanish pivot Pau Gasol will return twenty years later to Barcelona with whom he has signed until the end of the season, the club reported on February 23, 2021. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Pau Gasol bejelentette, hogy újra a Barcelona játékosa lesz, ahol pályafutását kezdte és 1998 és 2001 között is kosarazott.

Pau Gasol a katalán csapatban kezdett kosarazni, majd 2001-ben a Memphis a harmadik helyen draftolta, az NBA-ben All-Star-játékos lett, valamint nem mellékesen az év újonca is 2002-ben.

Gasol a Twitteren jelentette be a visszatérését, úgy fogalmazott, hogy hazatér Barcelonába, ahol többek között Hanga Ádám is a csapattársa lesz.

Pau Gasol az NBA-ben bajnok lett a Los Angeles Lakers csapatával, ahol 2008 és 2014 között kosarazott, de szerepelt a Memphis Grizzlies, a Chicago Bulls, a San Antonio Spurs és a Milwaukee Bucks csapataiban is. Gasol pályafutása során 1226 meccsen szerepelt az NBA-ben, ezeken átlagban 17 pontot dobott.

Pau Gasol a 2008-as olimpián Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Gasol tavaly nyáron, miután távozott a Buckstól, szeretett volna visszatérni a Lakersbe vagy a Barcelonához, de sérülés hátráltatta, ezért a háromszoros olimpiai érmes játékos azóta nem is lépett pályára. A 40 éves kosaras nem titkolt célja, hogy ott legyen a spanyolokkal pályafutása ötödik olimpiáján is.