Társoldalunk:

Az egyik legnagyobb sztár visszatér a Barcelonához

2021.02.23. 18:33

Pau Gasol bejelentette, hogy újra a Barcelona játékosa lesz, ahol pályafutását kezdte és 1998 és 2001 között is kosarazott.

Pau Gasol a katalán csapatban kezdett kosarazni, majd 2001-ben a Memphis a harmadik helyen draftolta, az NBA-ben All-Star-játékos lett, valamint nem mellékesen az év újonca is 2002-ben.

Gasol a Twitteren jelentette be a visszatérését, úgy fogalmazott, hogy hazatér Barcelonába, ahol többek között Hanga Ádám is a csapattársa lesz.

Pau Gasol az NBA-ben bajnok lett a Los Angeles Lakers csapatával, ahol 2008 és 2014 között kosarazott, de szerepelt a Memphis Grizzlies, a Chicago Bulls, a San Antonio Spurs és a Milwaukee Bucks csapataiban is. Gasol pályafutása során 1226 meccsen szerepelt az NBA-ben, ezeken átlagban 17 pontot dobott.

Pau Gasol a 2008-as olimpiánForrás: AFP/Filippo Monteforte

Gasol tavaly nyáron, miután távozott a Buckstól, szeretett volna visszatérni a Lakersbe vagy a Barcelonához, de sérülés hátráltatta, ezért a háromszoros olimpiai érmes játékos azóta nem is lépett pályára. A 40 éves kosaras nem titkolt célja, hogy ott legyen a spanyolokkal pályafutása ötödik olimpiáján is.