Társoldalunk:

Tízből tíz vereséggel zárta az Európa-ligát a Tatabánya kézicsapata

2021.03.02. 20:28

A Grundfos Tatabánya 32-28-ra kikapott a szlovén RK Trimo Trebnje vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének tizedik, utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában.

A magyar csapat keretéből a lengyel Piotr Wyszomirski, valamint Balogh Zsolt és Sunajko Stefan hiányzott sérülés miatt.

Az már korábban eldőlt, hogy a Tatabánya és a Trimo Trebnje sem juthat tovább a csoportkörből a nyolcadöntőbe, ennek ellenére mindkét csapat összeszedett játékkal kezdte a találkozót. Rendre a hazaiak vezettek, de a vendégek Győri Mátyás vezérletével tartották magukat.

Tizedik Európa-liga-meccsét is elveszítette a Grundfos TatabányaForrás: EHF European League, Facebook

Vladan Matics vezetőedző a 12. percben kapust cserélt, majd öt perc múlva időt kért, mivel a szlovénok már 10-7-re vezettek. A különbség tovább nőtt, mert a jobban összpontosító házigazdák kihasználták ellenfelük támadási hibáit, és a szünetben 18-14-es előnyben voltak.

A második felvonást valamivel jobban kezdte a Tatabánya, de egyre több hiba jellemezte a játékot mindkét oldalon. A Trebnje egy 4-1-es sorozattal ismét ellépett, majd a magyar együttes egy hármas gólsorozattal visszazárkózott, ám az egyenlítésre nem volt esélye.

A mezőny legeredményesebb játékosa Anze Dobovicnik és Molnár Balázs volt, egyaránt hét góllal.
Az A csoportból Szita Zoltán csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock, a D csoportból pedig Császár Gábor és Bartók Donát együttese, a svájci Kadetten Schaffhausen is továbbjutott a nyolcaddöntőbe.  A magyar együttes mind a tíz mérkőzését elveszítette a csoportkörben.

Férfi kézilabda Európa-liga, csoportkör, 10. (utolsó) forduló, D csoport:
RK Trimo Trebnje (szlovén)-Grundfos Tatabánya KC 32-28 (18-14)