Társoldalunk:

Elképesztően nehéz ágról kellene bejutnia a Szegednek a kézi-BL négyes döntőjébe

2021.03.05. 07:40

A Telekom Veszprém az északmacedón Vardar Szkopje, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő német THW Kiel csapatával játszik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Veszprém hazai pályán, a Szeged idegenben játssza a visszavágót.

A csoportkör utolsó, csütörtöki játéknapján eldőlt, hogy a szegediek az A csoport hatodik helyén végeztek hat győzelemmel és nyolc vereséggel, ám ezek közül egy siker és két vereség az elmaradt meccsek miatt nem a pályán, hanem az európai szövetség (EHF) döntése nyomán született.

Az már korábban eldőlt, hogy a Veszprém a B csoport második helyen zár kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, ezek közül egy döntetlen szintén az EHF döntése nyomán született.

A magyar válogatott jobbátlövő Máthé Dominik norvég csapata, az Elverum a mostani idényben még százszázalékos Barcelonával játszik a nyolcaddöntőben. Leimeter Csaba együttese, a csoportkört pont nélkül záró horvát PPD Zagreb ellenfele a német Flensburg lesz.

A párharcok első mérkőzéseit március 31-én és április 1-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Amennyiben a Szeged sikerrel veszi a Kiel elleni párharcot, a papírforma szerint a Paris Saint-Germain várhat Juan Carlo Pastor csapatára. A Veszprémnek a 2019-es BL-döntő visszavágója után a 2016-os BL-döntő "újrajátszása" következhez, ugyanis a Vardar után a Kielce (vagy a Nantes) jöhet számukra.

A nyolcaddöntő párosítása:
Vardar Szkopje-Telekom Veszprém
MOL-Pick Szeged - THW Kiel
FC Porto-Aalborg HB
RK Celje PL - Paris Saint-Germain
Motor Zaporizzsja-Meskov Breszt
HBC Nantes-Lomza Vive Kielce
Elverum HB-Barcelona
PPD Zagreb - Flensburg-Handewitt