A Veszprém válogatott kapusával pótolja szívrohamban meghalt kézilabdázóját a Porto

Székely Márton magyar férfi kézilabda válogatott
Uruguay's right back Maximiliano De Agrela (front C) scores past Hungary's goalkeeper Marton Szekely (rear C) during the 2021 World Men's Handball Championship match between Group A teams Hungary and Uruguay at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo on January 17, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Székely Mártont, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusát a Telekom Veszprém az idény végéig kölcsönadja az ugyancsak a Bajnokok Ligájában szereplő portugál FC Porto csapatának.

Az átigazolásról a Record, a 7Metros és az O Jogo című portugál hírportál is beszámolt.

A 31 éves játékos - aki Rodrigo Corrales és Vladimir Cupara mögött kevés lehetőséget kapott Veszprémben - korábban a PLER, a Balatonfüred, a Csurgó és a Tatabánya hálóját őrizte, a Porto lesz az első külföldi csapata.

A portugáloknak azért van szükségük rá, mert válogatott kapusuk, Alfredo Quintana múlt hétfőn szívrohamot kapott, és pénteken elhunyt, így Nikola Mitrevszki és a 16 éves Diogo Rema mellé kerestek egy harmadik játékost a posztra.

Az 51-szeres válogatott Székely szerepelt a 2019-es és az idei világbajnokságon, valamint a tavalyi Európa-bajnokságon is.