Korábbi veszprémi klasszissal erősít a Szeged a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére

- Horizontal panoramic
Hungarian Marko Vujin (C) of MKB Veszprem celebrates after a point against Spanish FC Barcelona in the locak sport hall on April 2, 2011 during their EHF Champions League match. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A szerb jobbátlövő Marko Vujin a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazol a 24rakomet.mk című északmacedón szakportál szombati beszámolója szerint.

A 36 éves játékos február 17-én, egy nappal a Szeged elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt távozott előző klubjától, a Vardar Szkopjétól. Korábban, 2003-2006 között a Dunaferr SE, utána 2012-ig a Veszprém kézilabdázója volt, majd a német THW Kiel és a portugál Sporting CP együttesét erősítette.

Marko Vujin ünnepli egyik gólját egy 2011-es Veszprém–Barcelona BL-mérkőzésen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Mivel a sportágban Magyarországon jelenleg nincs átigazolási időszak, bajnoki és kupameccseken nem léphet pályára tavasszal, a Bajnokok Ligájában viszont igen, mert az európai szövetség

a koronavírus-járvány miatt ebben a szezonban engedélyezi a kluboknak egy-egy olyan játékos nevezését, aki egy másik BL-csapattól érkezett.

A szegediek a címvédő THW Kiellel találkoznak a nyolcaddöntőben.

A magyar csapatnak Luka Stepancic Achilles-ín-sérülése miatt van szüksége új játékosra, hiszen így a jobbátlövő-poszton csak a cseh Stanislav Kasparek maradt a keretben.