Társoldalunk:

Elek Gábor nélkül kezdte el a felkészülést a női kézilabda-válogatott

2021.03.15. 16:43

Elek Gábor továbbra is koronavírusos, ezért szövetségi kapitánya nélkül készül a péntektől vasárnapig tartó győri olimpiai selejtezőtornára a magyar női kézilabda-válogatott.

A magyar szövetség (MKSZ) hétfői, rövid közleménye szerint "Elek Gábor két negatív teszteredményt követően lehet ott a válogatottal, egyelőre otthonából követi a csapat munkáját a szakmai stáb segítségével".  Múlt szerdán - amikor bejelentették a szövetségi kapitány megbetegedését - Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke elmondta, vasárnapig negatív tesztet kellett volna produkálnia az edzőnek, hogy beköltözhessen a "buborékba", de felvették a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz, ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt.

Elek Gábor továbbra is koronavírusosForrás: Ritzau Scanpix via AFP/Bo Amstrup/Bo Amstrup

Az MKSZ hétfői közleménye arra nem tért ki, hogy a játékoskeret minden tagja megkezdhette-e a közös felkészülést vasárnap. A házigazda magyarok pénteken 17 órától Kazahsztánnal, szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak a győri tornán. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.