Társoldalunk:

Negyeddöntőbe jutott a Szekszárd a női kosárlabda Európa-kupában

2021.03.16. 20:04

A Szekszárd 13 ponttal legyőzte a francia Hainaut Basket csapatát a női kosárlabda Európa Kupa keddi nyolcaddöntőjében. A másik magyar csapatnak, az Aluinvent DVTK-nak nem sikerült a továbbjutás.

Az NB I alapszakaszát harmadik helyen záró tolnaiak a törökországi Kayseriben kialakított buborékban léptek pályára a francia bajnokság utolsó előtti helyezettje ellen, amely hétpontos rohammal kezdte a találkozót. A negyed végére közelebb zárkózott a szekszárdi együttes, amely a nagyszünetre már átvette a vezetést (28-26). Az utolsó hét percig szoros találkozó hajrájában nyújtott jó teljesítményével az Atomerőmű végül magabiztos különbséggel biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A párharc egy mérkőzésen dőlt el, a győztes Szekszárd pedig a csütörtöki negyeddöntőben folytatja szereplését, ugyancsak Kayseriben.

Eredmény:
női EK, nyolcaddöntő:
Atomerőmű KSC Szekszárd–Hainaut Basket (francia) 66-53 (13-15, 15-11, 14-13, 24-14)
a Szekszárd legjobb dobói: DeWanna Bonner 26 pont, Erica McCall 13, Goree Cyesha 10

A DVTK 80-57-re ugyanakkor kikapott a házigazda Valenciától, ezzel búcsúzott a sorozattól. Az NB I alapszakaszát negyedik helyen záró miskolciak a Spanyolországban kialakított buborékban léptek pályára a favorit hazaiak ellen, akik már az első negyed végére 11 pontos előnyt dolgoztak ki. A második játékrészben ugyan ötpontosra faragta hátrányát a miskolci gárda, ám a nagyszünet után ismét a spanyol csapat akarata érvényesült, így végül 23 pontos különbséggel győzött.

A párharc egy mérkőzésen dőlt el, a győztes Valencia pedig a csütörtöki negyeddöntőben folytatja szereplését, ugyancsak hazai környezetben.

Eredmény:
női EK, nyolcaddöntő:
Valencia (spanyol)–Aluinvent DVTK Miskolc 80-57 (21-10, 15-20, 19-12, 25-15)
a DVTK legjobb dobói: Medgyessy Dóra 17 pont, Keyona Hayes 15