Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott magabiztos, 46-19-es győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőtornát. A Kazahsztán elleni siker után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Abszolút pozitívum volt, hogy mindenkit gólhoz tudtunk juttatni, a csapat nagyon együtt volt ma, és én is jól éreztem magam a pályán" - mondta at Origo sportrovatának Háfra Noémi, a magyar válogatott balátlövője. A két védekező-specialistán, Csiszár-Szekeres Klárán és Tomori Zsuzsannán kívül minden mezőnyjátékosunk a kapuba tudott találni.

- beszélt a 22 éves játékos arról, hogy mekkorát fordult vele a világ rövid idő alatt, majd elárulta, hogy már a felkészülés alatt is nagyon jó volt a a hangulat. Mindent átbeszéltek csapattársaival, és elmondták, hogy az olimpiai szereplés kiharcolásához felszabadultan kell játszaniuk, és élvezniük a játékot, és akkor a szerbek ellen sem lehet gond.

A magyar női kézilabda-válogatott 46-19-es győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőtornát Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Számunkra nagyon fontos volt az első mérkőzés, és az, hogy a héten gyakoroltakból minél többet visszontlássunk.

Nem megbántva az ellenfelünket, de a torna érdemi része most kezdődik a számunkra. - mondta Elek Gábor, a mérkőzés utáni online sajtótájékoztatón.

"Az első mérkőzés mindig speciális egy ilyen tornán, ezt éreztük is az első öt-tíz percben. Ezután sikerült feloldódnunk, a védekezés is összeállt, majd a támadás is egyre jobban ment. A második félidőben már-már túlságosan is gólt szerettünk volna lőni, ezért talán a védekezésünk fellazult. Külön öröm, hogy volt olyan játékosunk, aki megszerezte első gólját a válogatottban - mondta Lukács Viktória, utalva a pénteki összecsapáson debütáló Kovács Anettre.

„Nagyon izgultam az elején, ez látszódott is. A második félidőben összeszedtem magam, a többiek is biztattak és értékesíteni tudtam a helyzeteimet. Kicsit izgulós vagyok, szoktam stresszelni, de a végén már tudtam gólt lőni. Úgy készültünk, hogy mindent bele adunk, de nem gondoltam, hogy ekkora lesz a gólkülönbség. Sok lerohanásból tudtunk gólt szerezni. Minden meccsre úgy készülünk, hogy győzni fogunk, ezt várom a szerbek elleni meccstől is" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Kovács Anett.

Kovács Anett első válogatottbeli fellépésén góllal debütált Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Az elején türelmetlenek voltunk védekezésben, nem találtuk a távolságokat. Utána javult a védekezés és a kapusteljesítmény is, és tudtunk gyors gólokat lőni. Picit izgultam, volt bennem egy kis drukk, de örülök, hogy könnyebb ellenféllel kezdtünk, és rá tudtunk hangolódni a szerbekre. Védekezésben javulnunk kell majd, és kevesebb labdaeladás fér majd bele" – mondta a meccs után Szucsánszki Zita, aki 2017 után tért vissza a női kézilabda-válogatottba.

„Videóztuk, és készültünk arra, amit játszanak a kazahok. Az elején ki kellett tapasztalni, hogy meddig kell rájuk nyitni meg sáncolni, de utána már egyszerű volt. sosem vagyok elégedett, azon vagyok, hogy védekezésben és támadásban is többet tudjak nyújtani. Még nem az olimpia forog a fejünkben, de az első lépést megtettük. Holnap jön a következő, meg kell vernünk a szerbeket" – mondta az öt lövésből öt gólt szerző Helembai Fanny.